Zuster Toos: I have a dream, that someday...

Toos - i have a dream

Zuster Toos heeft een duidelijke droom. Dat mensen eindelijk gaan zien hoe belangrijk mensen in de zorg zijn. Ze schreef er deze prachtige tekst over. Lees je mee?

Ik ben geen belangrijk persoon voor velen. Geen motivational speaker waar het halve land voor uitloopt om te horen. Geen influencer met miljoenen volgers. Geen machtig persoon. Maar net als Martin Luther King heb ik een droom.

I have a dream, that someday... De mensheid ziet dat we niet zonder zorgpersoneel kunnen. Dat de mensen werkzaam in dit beroep stuk voor stuk goud waard zijn. Wij niet gekozen hebben voor een vak waar je makkelijk snel veel geld mee verdiend. Maar dat we allemaal op ons eigen vlak het verschil proberen te maken voor onze medemens. Dat we de oordelen doorstaan van mensen buiten onze beroepsgroep. De negatieve oordelen die soms bikkelhard binnenkomen. Maar door de glimlach van onze cliënten, de dankbare blik van een patiënt ons werk dragelijk wordt gemaakt.

I have a dream, that someday... Als je het het meest nodig hebt. Er een zorgverlener staat met uitgestoken hand om je te helpen. Dat je ervaart wat we al jaren voor elk mens proberen te zijn. Een houvast, een steun, een zorgzaam mens, een helpende hand.

I have a dream, that someday... Het driedelig grijs dat vindt dat alles efficiënter, anders, marktwerking conform en gestroomlijnd moet. Inziet dat dit niet altijd in het belang is van onze cliënten en patiënten. Dat er geluisterd wordt naar de werkvloer bij het bedenken van regels. Zich bewust zijn dat hun opgelegde regels ons kunnen maken of breken.

I have a dream, that someday... De mensheid inziet hoe belangrijk het is dat we er zijn. Maar bovenal hoe belangrijk het is dat we er blijven. Dat er mensen blijven die zich niet laten ontmoedigen, en de opleiding ingaan voor het mooiste vak van de wereld. Die in de toekomst het verschil willen maken in mensenlevens, op welke manier dan ook. Dat we uit kunnen blijven dragen wat een prachtig vak het is.  Je moet er toch niet aan denken dat op een dag. Een dag dat je het het meest nodig hebt. Er geen uitgestoken hand is, een zorgzaam mens, een helpende hand of een steun en toeverlaat.

zuster-toos-blogger-carina-verpleegkundige

Dit is Zuster Toos:

Mijn naam is Carina (46), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 28 jaar werkzaam in de zorg en na een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie in de thuiszorg en wijkverpleging ligt. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak van de wereld heb. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk is het hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten; als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en door uitgebreid te koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!