Zuster Toos: 'Vandaag was deze zuster alleen niet zo dapper...'

Toos-hond

Normaal gesproken is Zuster Toos dapper en kan ze veel moeilijke situaties aan. Vandaag vertelt ze over de dag dat ze iets minder dapper was. 'En dus liet deze niet zo stoere zuster vanochtend luid snotterend haar Doortje achter bij het dierenziekenhuis.'

In bijna 30 jaar zorgen voor anderen ben ik veel moeilijke en intense situaties tegengekomen. Situaties die mij als zuster soms ook naar de keel vliegen. Mensen die pijn hebben. Doodziek van chemotherapie. Benauwd zijn. Overlijdens die erin hakken. Mensen die door alles soms letterlijk aan het eind van hun latijn zijn en geen uitweg meer zien.

En ondanks dat zulke situaties me soms ook gewoon naar de keel vliegen. Raap ik dan alle moed bij elkaar en zet mijn dappere gezicht op en ben ik er voor 'mijn' patiënt/cliënt en diegene die daar dichtbij staan. Juist op zulke momenten hebben zij behoefte aan houvast en die probeer ik dan te zijn.

Vandaag was deze zuster alleen niet zo dapper... Om 11 uur moest ik mijn patiënt afleveren voor opname in het ziekenhuis. Een kaakontsteking waardoor er een kies getrokken moet worden. Simpel klusje zou je zeggen.... Maar deze patiënt is voor mij heel bijzonder. Bijna 11 jaar geleden als cadeautje overgehouden aan mijn werk in de thuiszorg. Ellelange wandelingen en gesprekken' na een heftige dienst. Mijn dikke bijzondere vriendin.

En dus liet deze niet zo stoere zuster vanochtend luid snotterend haar Doortje achter bij het dierenziekenhuis. De mensen in de wachtkamer hadden zelfs medelijden met mijn tranen. Het is maar een zere kies, ik weet het. Maar ze is met bijna 11 al best bejaard en dan onder narcose. Wat zal ik blij zijn als ik haar vanavond weer gezond mag ophalen.

zuster-toos-blogger-carina-verpleegkundige

Dit is Zuster Toos:

Mijn naam is Carina (46), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 28 jaar werkzaam in de zorg en na een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie in de thuiszorg en wijkverpleging ligt. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak van de wereld heb. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk is het hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten; als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en door uitgebreid te koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!