'Wat ik wel mis is de tijd die er vroeger nog ruimer aanwezig was voor de cliënt'

dianne-tijd-cliënten

Met trots en passie je beroep uitoefenen, dat is waar het allemaal om draait. Blogger Dianne krijgt regelmatig van cliënten de vraag of ze het werk leuk vind. Eigenlijk is dat een overbodige vraag, maar toch is er iets wat ze mist...

Vaak vraagt een cliënt aan mij: "Vind je dit nu leuk werk?" Die beste man of vrouw zou toch raar opkijken als ik zou antwoorden: "Nee, ik vind er geen bal aan!"

Eigenlijk is het een overbodige vraag. Natuurlijk vind ik mijn werk leuk. Ze bedoelen eigenlijk zelf te zeggen: Ik zou het zelf niet leuk vinden… En dat mag. Ieder zijn vak.

Jarenlang heb ik op kantoor gewerkt als secretaresse. Daar beleefde ik niet veel plezier aan. Toch heb ik dat 13 jaar volgehouden. Een verhuizing naar Zuid-Holland deed mij dit inzien en ik veranderde van baan en functie. En ik heb daar nooit spijt van gehad.

Wat ik wel mis is de tijd die er vroeger nog ruimer aanwezig was voor de cliënt. En de extra dingetjes die je deed om hen te helpen. Die tijd is er nog nauwelijks. Dit wordt ook vaak benoemd door cliënten. Het praatje, de extra aandacht. Ik probeer het ondanks de tijdsdruk toch geregeld te doen. Het is niet alleen waardevol voor hen, maar ook voor mij.

Ondanks het gemopper over onderbetaald zijn, mag ik niet klagen. Ik heb het goed. Ik kan alle lasten betalen en heb geen schulden. En uitjes en vakantie zit er ook nog in. Tuurlijk mag er altijd wat bij, zou wel stom zijn om daar nee op te zeggen… De waardering die wij momenteel krijgen is fijn, maar ik vind dat niet zo belangrijk. Ik heb het liefst de waardering van mijn cliënten en hun naasten. Dat zegt mij meer. Raakt mij meer. Veel van mijn collega’s staan daar ook zo in.

Geld is fijn, dat is een feit. Maar een beroep uitoefenen dat je met plezier en veel liefde doet, vind ik vele malen belangrijker.

Dus juist op deze dag, zeg ik: "Collega’s, wees trots op jezelf!"

Blogger-Dianne

Dit is Dianne:

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Dianne, ben 53 jaar en woon in Drenthe. Sinds 2003 werk ik in de thuiszorg, als verzorgende IG en ik woon samen met Tom en we hebben twee honden en een kat. Een keer in de maand passen wij een weekend op een meisje van 6 jaar en we hebben twee kleinzoons.

Mijn blog vind je op Facebook met de titel: Zeg maar gewoon zuster.

 

gr. Dianne

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!