'Ik moet voor hen een trieste aanblik zijn geweest, zo’n verzopen zuster op hun deurmat'

dianne-regen

Zo'n 15 jaar geleden ging blogger Dianne fietsend naar haar cliënten toe. Op zonnige dagen was dit heerlijk, maar bij slecht weer kon het een uitdaging zijn. Maar haar cliënten maakten toen veel goed. 'Want ik werd dan met de grootste zorg overladen.'

Regen, regen en nog eens regen.

Ruim 15 jaar geleden deed ik de routes in de thuiszorg allemaal op de fiets. Eerst twintig minuten fietsen naar het kantoor en van daaruit fietste ik van cliënt naar cliënt.

Op zonnige warme dagen was het goed te doen, maar bij dikke plensbuien, wind en sneeuw was het minder geslaagd.

Bij regenbuien hees ik me met veel moeite in het regenpak. Maar bij de cliënt aangekomen, moest dat onding weer uit.

Na het verlenen van de benodigde zorg was het een zware klus om al dat kletsnatte spul weer aan te krijgen. Al sjorrend en zwetend hees ik me er weer in. Het pak voelde dan als een vies vod om mijn lijf.

Aangekomen bij de volgende mevrouw stond het regenwater in mijn schoenen. Met soppende sokken als gevolg. Gelukkig kreeg ik dan altijd wel een paar schoon gewassen sokken te leen.

Ik moet voor hen een trieste aanblik zijn geweest, zo’n verzopen zuster op hun deurmat. Want ik werd dan met de grootste zorg overladen. Kopje thee of een kop koffie, een handdoek om te drogen, liefdevolle woorden…

De rollen waren op zo’n ogenblik eventjes omgedraaid. En ik liet me graag vertroetelen door mijn cliënten.

Dierbare momenten moet je tenslotte koesteren.

Blogger-Dianne

Dit is Dianne:

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Dianne, ben 53 jaar en woon in Drenthe. Sinds 2003 werk ik in de thuiszorg, als verzorgende IG en ik woon samen met Tom en we hebben twee honden en een kat. Een keer in de maand passen wij een weekend op een meisje van 6 jaar en we hebben twee kleinzoons.

Mijn blog vind je op Facebook met de titel: Zeg maar gewoon zuster.

 

gr. Dianne

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!