De Zeeuwse Zuster - ‘Zeg, wat maak je me nou?! Verklaar je me nu de liefde?'

Zeeuwse Zuster - charmeur

In deze blog vertelt de Zeeuwse Zuster over een ras charmeur die bij haar op de afdeling woont. 'Ik krijg er een stiekem blosje van op mijn wangen.'

‘Niet te veel drop naar binnen werken, hè? Da’s slecht voor je bloeddruk’, zeg ik met een knipoog. Hij zucht en daarna verschijnt er een grijns op zijn gezicht. Heerlijk om te zien. Hij kan namelijk enorm genieten van zijn snoeperijtjes. Als zijn doos leeg is, dan is hij ongelukkig.

Het is een uurtje of vier ’s middags. Semi-nonchalant komt hij voorbij terwijl ik in de keuken sta. ‘Zeg, er ligt wat in mijn kamer. Het is voor jou’, zegt hij met een gestreken gezicht en hij vervolgt zijn weg naar de serre. Nu ben ik toch wel nieuwsgierig en loop dus maar meteen naar zijn kamer.

Daar liggen ze dan… twee grote salmiak harten. ‘Voor mij?’, zeg ik hardop. Ik pak ze op en loop terug naar hem toe. ‘Zeg, wat maak je me nou?! Verklaar je me nu de liefde?', zeg ik op plagende toon. De grijns staat weer op zijn gezicht en een ondeugende twinkel verschijnt in zijn ogen.

‘Nou, ik dacht als je deze nou op eet, dan gaat je hart toch sneller voor me kloppen?’ Het is ‘m gelukt. Ik krijg er een stiekem blosje van op mijn wangen.

Jong geleerd, oud gedaan. Dat is ongelogen.

Zeeuwse Zuster

blogger-zeeuwse-zuster

Dit is de Zeeuwse Zuster:

Ik ben Cathelijne Verhelst, 37 jaar, mama & werkzaam als senior verpleegkundige op een gerontopsychiatrische afdeling in een zorgcentrum in Terneuzen. Ik ben verslingerd aan mijn werk, gedreven, gepassioneerd en een positivo pur sang. Schud dit goed door elkaar en dan heb je mij voor je neus. Bloggen is een uitlaatklep en dé gelegenheid om de ouderenzorg in een positief daglicht te zetten. Volg mij op www.facebook.com/ZeeuwseZuster

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!