De Zeeuwse Zuster - 'Schitterend dat je zo kan genieten van een boek'

Zeeuwse Zuster - boek

Wat een heerlijke blog! Bij de Zeeuwse Zuster woont een dame op de afdeling die met recht een boekenwurm genoemd mag worden. Als de Zeeuwse Zuster vraagt welk boek ze leest, begint mevrouw spontaan te blozen... Lees gauw verder!

Zolang ik op de afdeling werk, weet ik niet anders dan dat ze dagelijks menig uur met haar neus tussen de bladzijdes van een dikke pil zit. Ontelbare boeken heeft ze al uitgelezen. Het mooie is dat we een soort minibibliotheek hebben in een kast, welke zo nu en dan aangevuld wordt met nieuw leesvoer. Mevrouw is dan ook regelmatig bij die kast te vinden. Ze leest dan eerst de achterkant van de kaft om te zien of het de moeite waard is om eraan te beginnen.

Afgelopen week zag ik haar zitten op haar kamer. Ze had helemaal niet in de gaten dat ik m’n hoofd door de kier van de deur had gestoken. Ze zit voorovergebogen met haar neus bijna op het papier terwijl haar wijsvinger de regels één voor één afgaat. Het is altijd een sereen plaatje om te zien.

‘Hallo daar…’, zeg ik zacht. Het komt niet binnen. ‘Joehoe, visite!’, probeer ik nog eens. Haar vinger komt tot stilstand midden in een alinea. Wat versuft kijkt ze op.

‘Je lijkt wel in een andere wereld te zitten, joh’, lach ik. Ze knikt en er verschijnt een grote glimlach op haar gezicht. ‘Wat voor boek lees je?’, vraag ik, terwijl ik haar kant op loop.

Ze vertelt dat het verhaal gaat over twee mensen. Een soort aparte, spannende roman. ‘Oh, laat de kaft eens zien.’ Ik ben best nieuwsgierig geworden. Ze stopt de boekenlegger ertussen en laat het aan me zien. Er gaat al een belletje bij me rinkelen, maar ik zeg niets. ‘Er staan veel details in hoor', zegt ze glunderend. ‘Zo zo, dan wil je zeker niet stoppen met lezen?’ Ik knipoog naar haar. Ze moet blozen en slaat het boek weer open. Ik vertrek stilletjes van haar kamer en zij is inmiddels weer in haar andere wereldje belandt.

Schitterend dat je zo kan genieten van een boek. Die ‘vijftig tinten grijs’ zijn dus ook te vertalen naar een doelgroep met lezers waar je dat zo in eerste instantie niet van zou verwachten.

Zeeuwse Zuster

blogger-zeeuwse-zuster

Dit is de Zeeuwse Zuster:

Ik ben Cathelijne Verhelst, 37 jaar, mama & werkzaam als senior verpleegkundige op een gerontopsychiatrische afdeling in een zorgcentrum in Terneuzen. Ik ben verslingerd aan mijn werk, gedreven, gepassioneerd en een positivo pur sang. Schud dit goed door elkaar en dan heb je mij voor je neus. Bloggen is een uitlaatklep en dé gelegenheid om de ouderenzorg in een positief daglicht te zetten. Volg mij op www.facebook.com/ZeeuwseZuster

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!