De Zeeuwse Zuster - Een koninklijk besluit

Zeeuwse Zuster-aardbei

 Er was eens een mevrouw die, als ze een stuk fruit was, graag een aardbei wilde zijn. Waar dat precies over gaat? Dat lees je in deze blog van de Zeeuwse Zuster!

Wat is het een stralende lentedag vandaag. De zon probeert zich een weg te banen door de piepkleine gaatjes van de gordijnstof op haar kamer. Het schemerige licht valt op haar bed. Ik zie een plukje grijs haar boven de deken uit komen. ‘Goedemorgen sunshine’, zeg ik vrolijk. Ik hoor wat onverstaanbaar gebrom en krijg de indruk dat ze niet van plan is om op te staan. ‘Zal ik je nog eventjes lekker laten liggen?’, vraag ik. ‘Ach wel nee, want dan duurt het misschien weer even voordat je tijd hebt voor me.’ Met een grote zwaai vliegt het dekbed van haar af. ‘Vooruit met de geit!’, giechelt ze.

Een praatje kan er vandaag dus wel vanaf… En dat is heus niet altijd het geval. Ik profiteer er dus maar van en begin over koetjes en kalfjes. Binnen no-time zijn we klaar met de zorg. Ze zit op de rand van het bed en kijkt me met glunderende oogjes aan.

‘Fris en fruitig?’, vraag ik. Ze knikt.

Over fruitig gesproken… ‘Zeg, als jij een stuk fruit zou zijn. Wat zou je dan zijn?’ Ze trekt een wenkbrauw op. ‘Nou, een appel of een kiwi ofzo. Zou je kunnen kiezen?’, vraag ik. Een kiwi is vast te harig en zo rond als een appeltje… Hmm, het blijft stil. Ze vindt het vast een stomme opmerking.

Ze neemt een flinke teug adem en dan komt het. ‘Een aardbei!’, zegt ze stellig. Ze kijkt me aan op een guitige manier. ‘Een aardbei?’, vraag ik verbaasd. ‘Hoe kom je daar nou bij dan?’

‘Nou, een aardbei heeft een kroontje…'

Niets aan toe te voegen. Deze dame schat zichzelf op waarde.

Dat zouden meer mensen moeten doen.

Zeeuwse Zuster

blogger-zeeuwse-zuster

Dit is de Zeeuwse Zuster:

Ik ben Cathelijne Verhelst, 37 jaar, mama & werkzaam als senior verpleegkundige op een gerontopsychiatrische afdeling in een zorgcentrum in Terneuzen. Ik ben verslingerd aan mijn werk, gedreven, gepassioneerd en een positivo pur sang. Schud dit goed door elkaar en dan heb je mij voor je neus. Bloggen is een uitlaatklep en dé gelegenheid om de ouderenzorg in een positief daglicht te zetten. Volg mij op www.facebook.com/ZeeuwseZuster

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!