Hoe Zuster Toos de hitte vervloekte: ‘De hele dag loopt er vocht uit gaten waarvan ik niet wist dat ik ze had’

Thuiszorg-zuster-toos-hitte-verschrikkelijk-blogger

Je hebt van die mensen die opbloeien tijdens een hittegolf. En je hebt mensen die stukje bij beetje verwelken. Zuster Toos behoort tot de laatste categorie. Dan is het niet zo prettig als je middagdienst hebt in de thuiszorg. ‘Hup, op de wc maar even aan de slag met natte papieren handdoekjes en weer een litertje deo erop.’

Warmte in de thuiszorg. Je moet er de humor maar van inzien. ‘Prachtig weer’, zegt de één. ‘Heerlijk,  die zon’, zegt de ander. ‘Doe mij dit weer maar tot aan de kerst’, hoor ik iemand zeggen. Ik zit een beetje wereldvreemd te kijken. Waar hebben ze het in godsnaam over? Maar ik hou wijselijk mijn mond.

Blubberpoppetje

Ik word 's ochtends geradbraakt wakker. Het uit bed rollen is het probleem niet, maar mezelf daarna van de vloer schrapen weer wel. Onder de douche verander ik in een soort rubberen blubberpoppetje, en ik knap ook van het douchen niet op.

Dood dier

Liters deodorant verder is het pas 10 uur. Pff, om 16 uur zit mijn dienst er pas op. De hele dag loopt er vocht uit gaten waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. En als ik om 12 uur onder mijn bureau op zoek ben naar het beest wat daar volgens mij in verregaande staat van ontbinding moet liggen, kom ik tot de conclusie dat die lucht onder mijn rechteroksel vandaan komt. Om er meteen daarna achter te komen dat mijn linkeroksel er niet veel beter aan toe is. Hup, op de wc maar even aan de slag met natte papieren handdoekjes en weer een litertje deo.

Eindelijk klaar

Na derdegraads brandwonden te hebben opgelopen van het vasthouden van mijn stuur, een nat voorhoofd, natte rug en een BH die je kan uitwringen, zit mijn middagdienst erop. Ik ben lief blijven lachen, voor iedereen een aardig praatje. Eindelijk start ik mijn Pietje richting huis. Raampjes open, muziek aan en plankgas.

Verrot

Met een ontploft kapsel stap ik thuis uit. En in het kader van de volksgezondheid trek ik mijn werkschoenen maar buiten uit. Het gras en de planten zijn toch al dood door de droogte, dus ik vind dat ik het kan maken. Prakkie gekookt en rechtop tegen de bank in slaap gevallen. Ik ben verrot.

Buiten luchten

En met het wakker worden kom ik tot de conclusie dat mijn schoenen uittrekken niet heeft geholpen. Ik word een soort niet lekker van mijn eigen voeten. Maar ik heb nog even de moed en de puf niet die hele trap op te klimmen richting badkamer. Dus heb ik mezelf buiten te luchten gezet. En morgen? Morgen begin ik weer lief lachend aan een nieuwe dienst 🤪.

Thuiszorg-verpleegkundige-Zuster-Toos-blogger

Dit is Carina:

Mijn naam is Carina (45), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 26 jaar werkzaam in de zorg en na aan een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie ligt in de thuiszorg en wijkverpleging. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak heb van de wereld. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk het is hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten, als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en uitgebreid koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!