Verpleegkundige Eva - 'Vol gas rent Eila naar de kamer van Miep, maar de stoel is leeg...'

eva-blog-hond

Verpleegkundige Eva deelt vandaag het verhaal van Miep en trouwe viervoeter Eila, die samen een hele speciale band hadden. 

Springend staat Eila voor de deur van Miep, een 85-jarige dame die helemaal wild is van honden. Als ze de deur opent, zijn ze allebei lyrisch zodra ze elkaar zien. ‘Zullen we een ommetje maken?’, vraagt Miep, terwijl ze normaal nog geen vijf stappen buiten de deur zet.

De hond stimuleert haar om dingen te doen die ze al een hele poos niet meer deed. Vaker opstaan en in beweging komen, maar vooral weer lachen en genieten. Met de rollator maken we een flinke ronde en ze verliezen elkaar niet uit het oog. En Miep? Die loopt als een trein!

Als we terugkomen ploft Miep in haar stoel en de trouwe viervoeter ploft naast haar neer. ‘Hé, maatje, kom eens’, roept ze. Eila komt omhoog en kijkt haar vertederend aan. De blik is wederzijds, iedere week weer als Eila mee mag en ze elkaar zien.

Vol gas rent Eila naar de kamer van Miep, maar de stoel is leeg... Miep is overleden... Eila zoekt en kan haar niet vinden. Ze ploft naast de stoel neer waar Miep altijd zat, en gaat daar niet weg totdat we naar huis gaan.

Bijna een jaar later herhaalt dit zich nog iedere keer, maar heeft Eila gelukkig al vele nieuwe maatjes die ze aan het lachen maakt, meeneemt met wandelen, waarmee ze kroelt en die ze heel veel koekjes laat geven. Er is niets zo trouw en er brengt niets zoveel liefde als een hond!

Eva-blogger

Dit is Eva:

Mijn naam is Eva, verpleegkundige, ondertussen ruim tien jaar werkzaam in de zorg. Toen ik als 16-jarig meisje in de ouderenzorg begon, ben ik ook begonnen met schrijven. Dit deed ik vooral om alle heftige gebeurtenissen een plekje te geven. Sinds een jaartje of twee ben ik deze verhalen ook gaan delen op een pagina, genaamd: ‘De wereld door de ogen van een zuster’. Ik ben werkzaam op de PG en in de specialistische thuiszorg. Door deze combi is mijn werk dan ook heel afwisselend en kom ik de meest uiteenlopende situaties tegen. Deze deel ik graag met jullie!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!