Blogger Liesje: 'De hond had een wel heel bijzonder speeltje op de schoot van mijn collega gelegd'

Liesje-hond-speeltje

Soms gebeuren er gekke dingen... Daar kan blogger Liesje over meepraten. Lees gauw verder! 

Samen met mijn collega heb ik een gezin begeleid dat via Veilig Thuis bij ons werd aangemeld. De aanmelding was allesbehalve leuk, maar wat heeft dit gezin hard gewerkt om het uiteindelijk zo goed te doen dat wij de gezinsbegeleiding konden afsluiten.

Het was een gezin van: 'What you see is what you get'. In alle vormen. En dat sierde het gezin. Vader was een man die hield van grapjes uithalen. Op sommige momenten nog echt een kwajongen. We hebben pittige momenten en ook momenten van successen met elkaar gekend. Door hun openheid konden we heel goed samenwerken en aan de zorgen van Veilig Thuis werken.

Uiteindelijk was er weer zo'n moment om eens te kijken waar we nu in het proces stonden. Ouders en mijn collega zaten verspreid op de bank, en ik zat tegenover hen met mijn laptop opengeklapt op mijn schoot. Ik opende het gezinsplan van het gezin en stap voor stap bespraken we de doelen waar wij met z'n allen aan hebben gewerkt. We keken samen terug naar de start van de gezinsbegeleiding en naar het nu, naar hoe het gezin was gegroeid in vaardigheden.

Het gezin had verschillende huisdieren, waaronder een klein, pittig hondje. Dit hondje wilde altijd spelen als mijn collega en ik langskwamen. Zo ook deze keer. Terwijl mijn collega serieus haar verhaal deed en ik van alles in het gezinsplan invulde, liep het hondje heen en weer te tippelen. Vanuit mijn ooghoeken zag ik dat hij een speeltje pakte en dat bij mijn collega op schoot legde.

Tijdens het typen keek ik op naar vader en zag ik aan zijn ogen dat er iets aan de hand was. Ik keek naar mijn collega die nog serieus met moeder in gesprek was. Ik keek naar wat de hond op haar schoot had gelegd. Vader zat nog steeds te gniffelen en keek naar mijn reactie. Ik schoot in de lach, waarop mijn collega mij aankeek. Ik wees naar het speeltje op haar schoot, waardoor ook zij zag wat de hond op haar schoot had gelegd. Wat bleek? De hond had een wel heel bijzonder speeltje op de schoot van mijn collega gelegd. Het was niet zomaar een speeltje, maar een speeltje in de vorm van een enorm grote penis! We hebben er even heel hard om gelachen. Gelukkig konden we daarna weer verder met ons mooie gesprek.

Dit is Liesje:

Ik ben Liesje en al twintig jaar werkzaam in de gezinsbegeleiding als ambulant medewerker. Onze organisatie biedt begeleiding aan gezinnen waarvan het kind of de ouders een (vermoeden van een) verstandelijke beperking hebben. Zelf ben ik getrouwd en heb ik vier kinderen. Het leuke aan mijn werk is dat ik bij allerlei gezinnen over de vloer kom. Ook gezinnen die de deur gesloten houden voor anderen.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!