Minecraft Challenge: studenten bouwen Nederlandse ziekenhuizen na voor het goede doel

vrouw achter laptop

In de kerstvakantie bouwen kinderen, scholieren en studenten Nederlandse ziekenhuizen na in de online game Minecraft. De opbrengst gaat naar het goede doel én de deelnemende ziekenhuizen.

Alle Nederlandse ziekenhuizen op werkelijke schaal nabouwen in de game Minecraft. Dat is de uitdaging die kinderen, scholieren en studenten in de kerstvakantie aangaan. Van 23 t/m 31 december wagen zij zich aan de online challenge ‘Minecraft Hospital Heroes’. Het is een initiatief van de H20 Esports Campus in Purmerend. Ook de campus moest dicht, vanwege de lockdown. Oprichter Dirk Tuip vertelt: ‘Honderden kinderen zouden tijdens de kerstvakantie bij ons gaan genieten van activiteiten op het snijvlak van healthy gaming, hybride (e)sports en creative tech.’

Dat ging niet meer door. De campus wilde graag iets betekenen voor thuiszittende kinderen en bedacht daarom een online challenge. ‘Na de kerstvakantie kunnen ze dan zeggen dat ze een echt ziekenhuis op schaal hebben gebouwd met anderen, én hun ouders laten zien hoe gaming kan bijdragen aan skills als creativiteit, samenwerking, communicatie en tech’, aldus Dirk tegen het Algemeen Dagblad.

Het geld dat wordt opgehaald met de actie gaat naar zes goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Zoals Stichting Het Vergeten Kind, de Cruyff Foundation en Kanjerwens Nederland. De actie is daarnaast bedoeld om zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Daarom gaat ook een deel van de opbrengst naar de nagebouwde ziekenhuizen.

Bron: Algemeen Dagblad

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!