De Jerusalema challenge: lol en troost in een zware tijd

dansende zorgmedewerker

‘Jerusalema’ is dé hit van 2020. Deze Zuid-Afrikaanse gospelbeat staat symbool voor de wereldwijde verbondenheid tijdens de coronacrisis. Overal ter wereld gooien zorgmedewerkers de heupen los en doen mee aan de Jerusalema Challenge.

‘Jerusalema’ werd in 2019 opgenomen door Master KG. Dit jaar werd het een regelrechte hit door een groep vrienden uit Angola. Zij deden het dansje uit de videoclip na onder de hashtag #jerusalemachallenge. Die video ging viral en over heel de wereld worden deze danspasjes nu nagedaan. Met name wij als zorgmedewerkers omarmen dit lied. 

Inmiddels zijn overal video’s te vinden van de Jerusalema Challenge. Medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Deventer Ziekenhuis hebben de heupen al eens goed losgegooid en deden mee aan deze challenge. Ook medewerkers van andere ziekenhuizen hebben meegedaan: 'Ik word er helemaal blij van als ik het er weer over heb. Ik heb dagenlang met een grijns op mijn gezicht gelopen door alle positieve reacties', aldus Sanne, verpleegkundige bij het Diakonessenziekenhuis in Utrecht.

Bron: Algemeen Dagblad en NOS

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!