Een lijst met bizarre allergieën - Ken jij ze al?

bizarre-allergieën

Iedereen is wel ergens allergisch voor, maar deze allergieën zijn echt wel héél bizar. Vooral nummer 5 en 8! Of ja, eigenlijk het hele lijstje... Je zal het maar hebben😱

1) Allergisch voor water

Er zijn wereldwijd ongeveer 40 personen bekend die allergisch zijn voor water. Het is een pijnlijke aandoening die zorgt voor jeuk, pijn en huiduitslag wanneer het lichaam in contact komt met water. Water uit de kraan, douche, regen en zelfs uitslag van eigen zweet en tranen! Zo is er een vrouw uit Engeland die extreme uitslag krijgt van haar eigen tranen. 

2) Allergisch voor aanrakingen

Mensen met deze allergie kunnen niet tegen aanrakingen. Het wordt dermografie genoemd. Na het wrijven of krabben over de huid, ontstaan er galbulten. Er kan zelfs als het ware op de huid worden geschreven en getekend. 

3) Allergisch voor seks

Er zijn vrouwen die na de seks een branderig gevoel, striemen en uitslag krijgen. Vaak wordt gedacht aan een seksueel overdraagbare ziekte. Maar dat is het niet! Deze vrouwen lijden aan een sperma allergie, waarbij de symptomen direct optreden na seksueel contact. Deze vrouwen moeten vrijen met een condoom. Als ze zwanger willen worden, moeten ze hun lichaam in kleine stapjes in contact brengen met sperma, om het lichaam er zo aan te laten wennen.  

4) Schoenen allergie

Vrouwen: kunnen jullie je deze allergie voorstellen? Het gaat eigenlijk om een allergie tegen bepaalde bestandsdelen waaruit schoenen zijn gemaakt, bijvoorbeeld leer, rubber, lijm of kleurstoffen. Typische verschijnselen zijn eczeem met een gezwollen en rode reactie. Mensen die lijden aan deze allergie kunnen niet met blote voeten schoenen dragen. 

5) Allergisch voor een telefoon

Ook deze allergie is moeilijk voor te stellen. Ik zit elk moment dat het kan op mijn telefoon. Maar er zijn dus mensen die uitslag krijgen wanneer ze hun telefoon gebruiken. Zo krijgen ze uitslag op de kaak, kin en oren. Dat komt doordat hun huid in contact komt met het nikkel op de telefoon. Daarnaast kan de uitslag ook voorkomen op de toppen van de vingers. 

6) Allergisch voor tandpasta

Er zijn mensen die na het tanden poetsen eczeem en droge lippen krijgen. Soms krijgen ze ook eczeem op de hand waarmee ze hun tanden hebben gepoetst. Daarnaast kan er een afwijking ontstaan aan het mondslijmvlies en kunnen deze mensen een verdoofd en branderig gevoel in de mond ervaren.

7) Allergisch voor plastic

Deze allergie valt ook onder een contactallergie. Dat betekent dat mensen een allergische reactie krijgen wanneer ze in aanraking komen met een bepaalde stof. En ja, er zijn ook mensen die uitslag van plastic krijgen. Stel je voor waar je dan overal uitslag van kan krijgen...

8) Allergisch voor alcohol

Deze allergie komt maar weinig voor, maar toch zijn er écht mensen die, wanneer ze alcohol drinken, een heftige reactie krijgen van hun immuunsysteem. Hierdoor kan een ontstekingsreactie in het lichaam ontstaan. Deze symptomen kunnen zelfs zo erg zijn dat de persoon een verhoogde hartslag krijgt en moeilijk kan ademen. 

9) Allergisch voor menstrueren

Menstrueren is voor een hoop vrouwen al een hel, maar wat als je lichaam ook nog eens allergisch reageert op je menstruatiecyclus? Vrouwen die hier last van hebben, zijn allergisch voor het hormoon progesteron die in de aanloop naar de menstruatie toeneemt. Ze krijgen last van migraine, gewrichtspijn en astma.

10) Allergisch voor zoenen

Allergisch zijn voor zoenen kan verschillende oorzaken hebben. Meestal komt dit door een voedselallergie. Uit onderzoek blijkt dat er tot vier uur na het eten nog ingrediënten van in het speeksel zijn te vinden. Er zijn mensen die na een zoenpartij in een shock zijn beland, en dat kwam niet door de zoenkunsten van hun partner...

Heb jij of ken jij nog een paar bizarre allergieën die in dit lijstje thuishoren? Laat het mij dan weten!

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (shop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin

Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!