Kijktip: Niet zonder ons (Omroep MAX) – Zes mensen met een hersenaandoening gaan weer aan het werk

niet-zonder-ons-omroep-max-hersenaandoening-maatschappij
Foto: Janita Sassen / Omroep MAX
Wat
Niet zonder ons
Omroep
Omroep MAX
Waar
Maandag 21.30 NPO1
TAGS
  • Hersenletsel
  • Dementie
  • Erik Scherder
  • Martine van Os
  • Omroep max

Interessant! In het nieuwe Omroep MAX-programma Niet zonder ons (met Erik Scherder!) gaan zes mensen met een hersenaandoening weer aan het werk. Leerzaam, zeker als je werkt met mensen met mensen met dementie of een niet- aangeboren hersenletsel. Kijk jij ook vanavond?

Werken met een hersenaandoening

Daphne, Hendrika, Arie, Cor, Hans en Peter zijn de zes deelnemers met allemaal een andere hersenaandoening, van fronto-temporale dementie tot een frontaal hersenletsel als gevolg van een auto-ongeluk. De deelnemers willen het gat tussen hen en de arbeidsmarkt overbruggen. Daarom gaan ze onder andere aan de slag bij een cultureel centrum en een restaurant.

Op zoek naar inspiratie

Ik ben heel benieuwd naar dit programma, omdat ik laatst een gesprek had met een cliënt met beginnende dementie. Op dit moment heeft zij, naast koffiedrinken in de huiskamer, geen dagelijkse bezigheden. Ze wil graag nog iets betekenen voor de maatschappij door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. We hebben afgesproken om samen een geschikte dagbesteding te zoeken. Misschien geeft dit programma inspiratie.

Neuropsycholoog Erik Scherder

Mijn favoriete neuropsycholoog Erik Scherder is te gast bij Niet zonder ons. Hij legt uit hoe belangrijk het is dat deze zes mensen deelnemen aan de maatschappij. Welk effect heeft dit op hun gezondheid? Ik vind het altijd heel fijn en knap hoe hij ingewikkelde materie op een rustige en eenvoudige manier uitlegt.

Presentatrice Martine van Os

Niet zonder ons wordt gepresenteerd door Martine van Os. Haar ken je misschien al van het reisprogramma We zijn er bijna!, waarin ze met ouderen op vakantie ging.

Ben je, net als ik, razend benieuwd naar het programma? Installeer je dan vanavond om 21:30 met een zak chips (of gezonde snack) op de bank en zap naar NPO1.

En heb je nou dagbesteding-tips voor mijn cliënt? Deel die dan ook even.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!