'De dementie maakt de muts een stukje specialer'

maaike-muts

Hoe kan ik deze blog van blogger Maaike inleiden zonder iets van de inhoud prijs te geven? Nou, het heeft in ieder geval te maken met een bijzondere muts die af en toe een reis maakt. Hoe dat kan? Dat lees je hier!

Mijn vader en zijn muts. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het zelf een afschuwelijk lelijk ding vind, maar ach, hij is er al jaren blij mee en wie ben ik om daar dan over te oordelen? Achter die muts zit een heel verhaal. Een verhaal dat hij elke keer weer in geuren en kleuren vertelt, op het moment dat de muts weer uit de kast getrokken wordt. Door zijn dementie is het verhaal soms wat anders, maar in grote lijnen komt het altijd overeen. Vandaag dus een blog over de muts van mijn vader!

Even wat achtergrondinformatie over mijn vader: De laatste jaren van zijn werkend leven, werkte hij als koerier voor gerechtelijke post. Dit betekende dat hij post haalde en bezorgde voor rechters, advocaten, notarissen etc. Terug naar de muts en het verhaal van hoe hij eraan gekomen is! Mijn vader kwam veel in Nijmegen voor zijn werk, ook toen er een keer rellen waren ten gevolge van een voetbalwedstrijd. Er was aardig wat politie op de been en één van die beste mensen is in de chaos zijn muts verloren. Mijn vader vond deze muts en sindsdien prijkt hij elke winter op zijn hoofd, al jarenlang! En ja, daar vond ik als puber wat van, een muts vinden en die dan zelf gebruiken. Maar ach, ondertussen weet ik dat mijn vader is zoals hij is.

De dementie maakt de muts een stukje specialer. Want die beste muts, maakt zo nu en dan opeens een reis. Laatst vertelde mijn vader dat hij hem in Engeland had gevonden en die keer erop in Duitsland. Iedereen die het maar wil (of soms eigenlijk ook niet wil), krijgt het verhaal van de muts te horen. Vol trots showt hij dan ook altijd het politielabel wat aan de binnenkant staat: “Kijk, gevonden in Amerika!”

Maaike ?

maaike-blogger

Dit is Maaike:

Mijn naam is Maaike van Rossum. Ik ben 33 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik werk al vijftien jaar met veel liefde en plezier als verzorgende IG en zorg coördinator in de ouderenzorg, Sinds voorjaar 2018 is daar echter een diepere dimensie in ontstaan, toen bleek dat mijn vader, toentertijd nog 64 jaar, een beginnende vorm van dementie had. Na een turbulente periode, werd het voor mij een uitlaatklep om te schrijven. Schrijven is voor mij naast het ordenen van mijn gedachtes, ook een manier om herinneringen vast te leggen. Met mijn blogs wil ik laten zien hoe bijzonder de zorg is, in al zijn mooie, verdrietige en heftige momenten. Mijn blogs verzamel ik op DementieBlogs.nl en mijn Facebook-pagina. Sinds februari 2021 ben ik gestart met de verpleegkunde opleiding. Een nieuwe en spannende stap, waarin ik werk, gezin, school en studie zal moeten gaan combineren!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!