‘Als hij zich dan zo keurig gladgeschoren heeft, moet iedereen dit ook aanschouwen’

Maaike-scheerapparaat

De vader van blogger Maaike heeft altijd een hekel aan scheren gehad. Nu is het juist een handeling die hij nog begrijpt en zelf uit kan voeren. Helaas heeft dit wel gevolgen voor zijn snor, die hij al heeft zolang Maaike zich kan herinneren. Lukt het hem om toch zijn snor te behouden?

Scheren, mijn vader heeft er altijd een gruwelijke hekel aan gehad. Het was altijd een soort eeuwige strijd tussen mijn ouders. Mijn moeder wilde dat mijn vader zich netjes scheerde, hij had daar lak aan en vond zo’n twee keer per week echt meer dan genoeg. Zijn snor werd altijd keurig bijgehouden. Ik weet niet beter dan dat die snor er altijd is geweest.

Toen hij van de zomer opgenomen werd, gaf ik het dus ook gelijk bij het intakegesprek aan. Dat wij absoluut niet de verwachting hebben dat hij er elke dag gladgeschoren bij loopt. Dat is tenslotte onderdeel van wie hij is en altijd is geweest. Wat dan echter wel grappig is, is dat het scheren nu juist een soort houvast voor hem geworden is. Zijn scheerapparaat ligt zichtbaar op de wastafel op zijn kamer en op de één of andere manier triggert dit hem, om zich vrijwel dagelijks te scheren. Het is een handeling die hij nog begrijpt en nog zelfstandig weet uit te voeren. Als hij zich dan zo keurig gladgeschoren heeft, moet iedereen dit ook aanschouwen. Hij is er maar wat trots op!

Zijn snor is hierdoor alleen niet meer wat het ooit geweest is, want door het grondige scheren blijkt deze steeds kleiner te worden. Elke keer werd er weer per ongeluk een klein stukje meer vanaf geschoren. Ik moet er wel om lachen en zeg dan tegen hem: ‘Joh pap, het lijkt steeds meer op een Hitler snorretje.’ Hij moet er zelf gelukkig ook om lachen en lijkt nu toch wat voorzichtiger te zijn met zijn snor. Gelukkig maar, want mijn vader zonder snor is niet echt iets wat ik me voor kan stellen!

Maaike ?

maaike-blogger

Dit is Maaike:

Mijn naam is Maaike van Rossum. Ik ben 33 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik werk al vijftien jaar met veel liefde en plezier als verzorgende IG en zorg coördinator in de ouderenzorg, Sinds voorjaar 2018 is daar echter een diepere dimensie in ontstaan, toen bleek dat mijn vader, toentertijd nog 64 jaar, een beginnende vorm van dementie had. Na een turbulente periode, werd het voor mij een uitlaatklep om te schrijven. Schrijven is voor mij naast het ordenen van mijn gedachtes, ook een manier om herinneringen vast te leggen. Met mijn blogs wil ik laten zien hoe bijzonder de zorg is, in al zijn mooie, verdrietige en heftige momenten. Mijn blogs verzamel ik op DementieBlogs.nl en mijn Facebook-pagina. Sinds februari 2021 ben ik gestart met de verpleegkunde opleiding. Een nieuwe en spannende stap, waarin ik werk, gezin, school en studie zal moeten gaan combineren!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!