Verpleegkundig rekenen, meneer Megens helpt!

Meneer Megens Medisch Rekenen
Foto: Meneer Megens

Meneer Megens is een fenomeen aan het worden. Steeds meer verpleegkundigen weten zijn website en YouTube-kanaal te vinden. Wie is deze man en waarom kun je op hem rekenen?

Redder in nood

Meneer Vervoort is uitgedroogd. De arts schrijft 3500 ml glucose 4% per 24 uur voor, per infuus. Hoeveel 0,5 liter zakken zijn er nodig en wat is de druppelsnelheid? Oh help, rekenen is echt niet mijn sterkste punt en ’s avonds in de rekenboeken duiken absoluut geen favoriete bezigheid. Mijn redder in nood is meneer Megens.

Meneer Megens: wie is dat?

Ja Floor, meneer Megens. Klinkt als je oude buurman die jou met rekenen helpt of een saaie boekhouder op je werk? No way. Meneer Megens is hip, hot en happening. Dirk Megens is de naam, een vrolijke docent economie en rekenen op het ROC Nijmegen. Zijn leerlingen vroegen of hij zijn uitleg online wilde zetten, zodat ze er thuis nog eens naar konden kijken. Goed idee, dacht Dirk, en zette een paar video’s online.

Meester van het jaar

Inmiddels is er een populair YouTube-kanaal, met bijna 1,4 miljoen (!) views, en de handige website MeneerMegens.nl. Eind januari werd Dirk MBO-leraar van het jaar, geprezen om zijn enthousiasme, praktische uitleg en gebruik van moderne kanalen. Fijn voor ons is dat een groot deel van de website en de video’s gewijd zijn aan verpleegkundig rekenen.

Formules op een rij

Zuurstof toedienen, eenheden omrekenen, verdunnen en de voedingspomp instellen. Je moet in ons vak goed kunnen rekenen, een foutje kan fataal zijn. Dirk legt het allemaal simpel uit, geeft de formules die je nodig hebt en heeft duidelijke video’s. En er is Het-grote-Meneer-Megens-formuleblad voor verpleegkundig rekenen. Super handig om bij de hand te hebben en gelukkig helemaal gratis.

Ga hem volgen!

Meneer Megens is actief op alle socials: Instagram, Facebook, YouTube. Volg die man en je zult al snel begrijpen waarom ik zo enthousiast ben!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!