Haal dat zonnetje naar binnen! - 8 lente en paasideeën om samen met ouderen in elkaar te knutselen

ouderen knutselen voorjaar

Het is lente! Zo jammer dat je bewoners nu binnen moeten blijven vanwege de coronacrisis… Er zit maar één ding op: binnen de zon laten schijnen. Dat gaat zeker lukken met deze creatieve lente en paas-knutseltips die je samen met de ouderen kunt maken.

Waar anderen in het voorjaar schoonmaakkriebels krijgen, krijg ik de knutselkriebels. Er zijn zo veel leuke lente-knutselideeën op Pinterest te vinden en mijn cliënten vinden het geweldig om creatief bezig te zijn! Speciaal voor jullie heb ik ook een Pinterestbord gemaakt, waarop de ideeën uit dit artikel terug te vinden zijn

1. De zee in een potje 

Mevrouw Janssen was laatst verdrietig omdat ze niet meer zo vaak naar zee kan. Ik dacht: nou, dan breng ik de zee toch gewoon naar haar toe? Samen vulden we een lege weckpot met zand en schelpen. Hup, nog een kleurtje eroverheen, wat papieren vissen erbij en klaar is Kees! Lees hier hoe je de zee in een potje stopt. 

2. Paaseieren

Meestal beschilder ik paaseieren, maar dit jaar ga ik het anders doen. Met lijm en oude kranten kom je namelijk ook een heel eind. Doe er een leuk strikje omheen en je krijgt een heel leuk effect! Zo doe je het. Tip: vergeet niet de eieren eerst te koken…

3. Geurloze hyacinten

Vind jij hyacinten ook zo stinken? Gelukkig zijn deze geurloos, en ze zien er niet minder mooi uit! Dit is zeker een leuk knutselwerkje voor in de lente. Lees hier hoe je deze mooie papieren bloemen precies maakt.

4. Pindakaasvaas 

Nog een vaas nodig voor die hyacinten? Die maak je gemakkelijk van een oude pindakaaspot. Drapeer er gips omheen, verf over de verpakking, plak er knopen op… Ik kan het zo gek niet bedenken. Een stappenplan is niet nodig. Laat er lekker je fantasie op los!

5. Welkom, vogels!

Dit vogelhuisje van een leeg yoghurtkarton is leuk om te maken voor in de tuin van het verpleeghuis! Ingewikkeld is het ook niet. Boen het yoghurtpak glimmend schoon (schoonmaakkriebels!), knip er een gat in, beschilder het met je mooiste fantasieën en bevestig het stokje met lijm aan de binnenkant. Er is altijd wel een cliënt die dit helemaal geweldig vindt. En het is nog duurzaam ook!

6. Cocktaildecoratie 

Houden jouw cliënten nog van cocktails? De mijne wel (en nee, dan bedoel ik geen medicijncocktails). Ik laat regelmatig mijn barvrouwtalent zien door een alcoholvrije cocktail te fabriceren. Maar in zo’n drankje hoort natuurlijk een bloem, waaier of paraplu. Die kun je je cliënten mooi zelf laten maken terwijl jij met tonic, sinaasappelsap en munt in de weer bent. Uit dit filmpje haal je genoeg inspiratie.

7. We keep this love in a photograph 

Tijdens het knutselen schiet ik regelmatig een leuk plaatje van mijn cliënten (natuurlijk mét toestemming). Daarom dacht ik dat het tijd werd om een leuk fotolijstje te maken, waarin dat plaatje kan pronken. Het is heel simpel: de enige dingen die je nodig hebt zijn een frame, wat schelpen, knopen en kralen of wat je maar kunt verzinnen. En die ene leuke foto natuurlijk…

8. Alles is Pasen

Nóg een keer paaseieren. Nu Pasen in zicht is, kan ik er niet genoeg van krijgen. Hoe leuk zijn deze gezichtjes? 

Ga jij één van deze ideeën proberen? Stuur een foto van het resultaat naar floor@floorzorgt.nl of laat het me zien in een reactie.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!