Tips voor het afsluiten van je zorgverzekering

Tips voor het afsluiten van je zorgverzekering

Het einde van het jaar is weer aangebroken en dat betekent dat we weer eens kritisch moeten kijken naar onze zorgverzekering. Veel mensen sluiten elk jaar een nieuwe zorgverzekering af om zo voordelig mogelijk uit te zijn het volgende jaar. Dat is natuurlijk erg verstandig, maar hoe pak je dat precies aan? We geven je een aantal tips bij een zorgverzekering kiezen, dus lees snel verder!

Tip1: Besparen op de aanvullende verzekering

Wanneer je niet genoeg hebt aan je basisverzekering, dan kun je er voor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen. Voorbeelden hiervan zijn een tandarts, fysio of brilverzekering. Voor elke vergoeding betaal je uiteraard premie. Vaak zijn er een aantal gebundeld zodat je niet alleen een bril verzekering kan afsluiten, maar dan meteen een pakker krijgt met meerdere aanvullende verzekeringen. Als je dit niet nodig hebt is dit erg zonde van het pakker en dus jouw geld. Ga vooral na wat bij jouw leefstijl en leeftijd past. Is de kans klein dat je het nodig hebt? Verzeker het dan niet mee!

Tip 2: Verzeker je gezinsleden mee

Heb je kinderen onder de 18 jaar? Deze kan je verzekeren in jouw polis. Zorg er dan wel voor dat dit bij de meest uitgebreide polis is zodat je kinderen hier ook van profiteren. Zijn de kinderen 18 jaar of ouder? Dan moeten zij een aparte verzekering afsluiten. Zorg dat je hiervoor goed gaat vergelijken en de goedkoopste verzekering te pakken weet te krijgen.

Tip 3: Verhoog je eigen risico

Het minimale eigen risico is 485 euro, maar je kan dit ook verhogen. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw premie verlaagd wordt. Er zijn een aantal dingen waar je naar moet kijken om te beslissen of je deze stap kan en wil nemen. We raden het aan als je niet ouder dan 65 jaar bent en het voor jou geen probleem is om 500 euro extra te betalen als het tegenzit. Daarnaast is het niet verstandig om je eigen risico te verhogen als je in de voorgaande jaren ziekenhuiskosten hebt gemaakt of wanneer je verwacht dit te doen aankomende jaar.

Tip 4: Geen dubbele verzekeringen

Wanneer je bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten inclusief medische kosten, ishet niet meer nodig om ook een zorgverzekering binnen Europa af te sluiten. Let er bij een zorgverzekering afsluiten dus op dat je niet dubbel verzekerd bent om onnodige kosten te besparen.

Tips voor het afsluiten van je zorgverzekering

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!