Deze zorgblogs wil je niet missen!

Zorgblogs-bloggen-over-de-zorg

Andere blogs en websites van mensen die óók in de zorg werken, ik vind ze heerlijk om te lezen! Deze zes zijn te leuk om voor mezelf te houden:

Dokter Do of @dokterdo

De blog van Doa is ooit begonnen om familie en vrienden op de hoogte te houden van alles wat zij meemaakte tijdens haar co-schappen. Uiteindelijk groeide dit uit tot een ontzettend populaire blog. Daarnaast bundelde Doa haar verhalen in twee boeken die je via haar site kunt bestellen. Dus mocht je heel even offline willen, dan zijn de boeken echt de moeite waard.

Zuster Esmee of @zuster_esmee

Esmee Verschoor is wijkverpleegkundige en overduidelijk gek op haar werk. Dat enthousiasme zie je terug op haar Instagramaccount en lees je in de verhalen op haar website. Ze deelt interessante, mooie maar ook lastige casussen om zo meer inzicht te geven in het werken in de wijk. Naast wijkverpleegkundige is ze ook nog bezig met een opleiding tot casemanager dementie en dit zorgt ook voor veel interessante posts.

Broeder Joost of @broederjoost

Joost werkt als verpleegkundig coördinator op een afdeling voor jonge mensen met dementie én is een van de vaste bloggers van FloorZorgt. Werken in de zorg is voor hem naar eigen zeggen het mooiste dat er is. En dat zie je goed terug in zijn blogs. Op zijn site lees je aangrijpende en interessante verhalen, die zo mooi zijn opgeschreven dat je het gevoel krijgt dat je er zelf bij betrokken bent.

De Zorgblog of @dezorgblog

Op De Zorgblog, gerund door Nannie van de Waarenburg, vind je handige tips en trics over een andere kant van de zorg: ondernemen. Superleuk én informatief hoe zij hierover vertelt. Vanuit haar eigen ervaringen als kwaliteitsadviseur, praktijkmanager en verpleegkundige neemt ze je aan de hand mee in de wondere wereld van de zorg.

sTeun en Toeverlaat of @teuntoebespraat 

Dat Teun Toebes de zorg een warm hart toedraagt, wordt direct duidelijk. En hij heeft een geweldig doel: geluksmomentjes creëren voor mensen met dementie. Dit doet hij op geheel eigen wijze en dat legt hij vast door middel van vrolijke, emotionele en inspirerende video’s. Hij heeft twee series bedacht op YouTube: KnUS in de BUS en Terug naar het vak. Met deze video’s zet hij niet de ziekte, maar de mens centraal. Zeker de moeite van het kijken waard!  

GZNDenzo of @gzndenzo

De site GZNDenzo is een online platform op het gebied van gezondheid, carrière en lifestyle. Het is in handen van Dr. Mirre de Noo en met behulp van enkele experts die gastblogs schrijven, levert zij dagelijkse fijne content. De ene keer met veel diepgang, de andere keer wat luchtiger, maar wel continu interessant. Echt een blog die je rustig doorneemt met een kop thee erbij!

Welke blogger ontbreekt er volgens jou nog in dit rijtje? Geef hieronder je reactie.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!