9 gave ziekenhuisseries die nú te zien zijn

Ziekenhuisseries-netflix-videoland-new-amsterdam
Foto: Peter Kramer/NBC | 2018 NBCUniversal Media, LLC

Oké, de medische gevallen zijn misschien niet altijd even realistisch, maar toch vind ik het heerlijk om ziekenhuisseries te kijken. Ik zette er negen voor je op een rij die NU te zien zijn, op televisie of on demand. Voetjes omhoog, kopje thee erbij en geniet!  

1) New Amsterdam (dinsdags op Net 5)

Deze gloednieuwe serie volgt Dr. Max Goodwin, de nieuwe medisch directeur van een van de oudste openbare ziekenhuizen van de VS. New Amsterdam is vervallen en zit vol met hebzuchtige, egoïstische artsen. Aan Goodwin de taak het tij te keren. En dan heeft hij ook nog zo zijn persoonlijke problemen. Doordat de serie gebaseerd is op het waargebeurde boek Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital, is hij heel realistisch.

Hier bekijk je de trailer van New Amsterdam:

2) The Resident (woensdags op FOX)

De strenge en briljante Dr. Conrad Hawkins krijgt de idealistische arts-in-opleiding Dr. Devon Pravesh onder zijn hoede. Hawkins windt er geen doekjes om en laat zijn student de harde werkelijkheid van het ziekenhuisleven achter de schermen zien. Ook heeft Hawkins nogal een ongewone manier van behandelen… 

Hier bekijk je de trailer van The Resident:

3) Grey’s Anatomy (dinsdags op Net 5 en op Videoland)

In de VS is het zestiende (!) seizoen van start gegaan, en daarmee verslaat Grey’s Anatomy ‘oudje’ ER als langstlopende ziekenhuisserie. De mengeling van interessante medische gevallen, een hoop (liefdes-)drama onder het personeel en goede (en knappe!) acteurs, maakt Grey’s nog altijd één van mijn favoriete series. 

Grappig! Hier zie je de eerste 300 afleveringen van Grey’s Anatomy in 300 seconden:

4) Code Black (di t/m do op Net 5 en op Videoland)

Deze spannende serie gaat over de meest beruchte Eerste Hulp van Amerika, die van LA County Hospital. In een gemiddeld ziekenhuis wordt zo’n vijf keer per jaar ‘code black’ afgegeven: dan zijn er meer patiënten dan beschikbare middelen. In LA County Hospital gebeurt dit 300 keer per jaar… Chaos en drama alom!

Hier zie je de teaser van seizoen 1 van Code Black:

5) The Good Doctor (Videoland)

Over de Good Doctor schreef ik al eerder DEZE review, waarin precies staat waarom je moet kijken! Of je kijkt deze trailer, die maakt het in één oogopslag duidelijk 😊:

6) House (elke werkdag op de late avond op RTL 8)

Toegegeven: de afleveringen zijn al talloze keren herhaald én inmiddels redelijk gedateerd, maar House blijft leuk om naar te kijken. De bizarre medische gevallen waar de botte en nukkige (maar ook grappige) dr. House mee te maken krijgt en zijn briljante oplossingen maken het toch iedere keer weer vermakelijk.    

Hier zie je de grappigste momenten van Dr. House achter elkaar:

7) Trust me (Videoland)

Vertrouw me 😉: Trust me is een dijk van een serie. In deze Britse BBC-serie neemt een verpleegkundige de identiteit van een arts over om een nieuw leven te beginnen. Het recept voor een spannend avontuur. Deze mini-serie bestaat uit slechts vier afleveringen: lekker overzichtelijk!  

Hier zie je de trailer van Trust me:

8) The Knick (Ziggo On Demand)

Een iets minder bekende, maar zeer gewaardeerde serie is The Knick. Deze serie speelt zich af in een ziekenhuis in New York, rond het jaar 1900. De aan drugs verslaafde, maar briljante chirurg John W. Thackery verlegt hierin met zijn personeel de grenzen van de medische wetenschap. En dat is nogal gewaagd in een wereld met een hoog sterftecijfer en zonder antibiotica.

Hier zie je de trailer van The Knick:

9) CMC (Videoland)

Tot slot nog een ziekenhuisserie van Nederlandse bodem: CMC (Centraal Medisch Centrum). Deze serie heeft veel weg van ‘klassieker’ Medisch Centrum West, met de bijbehorende intriges. Niet bijzonder spannend, maar kijkt lekker weg. Met rollen voor o.a. Lieke van Lexmond, Victoria Koblenko en Ricky Koole.

Hier kijk je de trailer van het eerste seizoen van CMC:

Mis jij nog een ziekenhuisserie in dit rijtje? Laat het weten in een reactie!  

Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

P.S. Duizenden mensen uit de zorg lezen dit artikel. Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op.