‘Wij doen ALTIJD dat stapje naar voren’ - Hoe zuster Toos óók zonder coronavirus haar stinkende best doet

coronavirus-blog-mening-opinie-zuster-verpleegkundige-thuiszorg-wijkverpleegkundige

‘Ik ben geen superheld, maar zuster!’ Zuster Toos waardeert al die complimenten voor zorgmedewerkers in deze coronacrisis enorm, maar ze wil er nog wel iets over zeggen…

Geen grote groepsbijeenkomsten, geen handen schudden. Mijn hogeschool cancelt tentamens en colleges. Iedereen die hoest of niest moet thuisblijven. Kortom: heel Nederland neemt maatregelen.

Stapje naar voren

Ondertussen gaan ik en al mijn collega’s in het land stug door. We vullen eensgezind de open diensten op, zoals we al jaren doen. Terwijl half Nederland een stapje terugdoet in verband met besmettingsgevaar, doen wij een stapje naar voren. Er moet tenslotte toch iemand zorgen… We lopen nog een stukje harder dan we al deden.

Waardering voor zorgmedewerkers

Op tv hoor ik minister Rutte zijn waardering voor zorgmedewerkers uitspreken, net zoals onze koning. Op Instagram en Facebook vliegen de quotes met dankjewels me om de oren. Heel fijn om te horen en te lezen!  

Dikke dankjewel

Van mij een dikke dankjewel voor heel Nederland: dankjewel voor alle complimenten aan ons. Maar als straks de coronapaniek weer is weggeëbd, laat ons dan ook zo af en toe weten dat jullie blij zijn met ons.

Wij doen ook zonder corona onze best

Óók dan doen wij onze stinkende best, zorgen we voor iedereen die het nodig heeft zonder uitzonderingen te maken. Ook dan doen wij het stapje naar voren als anderen een stapje terugdoen, vullen we de gaten in het rooster omdat we onze zorgvragers niet zonder zorg kunnen laten zitten.

Geen superheld, maar zuster

Dus nu was ik mijn handen tot ik een ons weeg en let ik nóg beter op mijn cliënten dan ik al deed. Maar ik zorg met net zoveel passie, geduld en toewijding als ik de afgelopen 26 jaar heb gedaan. Ik doe het met humor, zoals altijd. Niemand is gebaat bij stress en paniek. Ik zeg met trots: ik ben geen superheld, maar zuster!

blogger-zuster-toos-carina-wijkverpleegkundige

Dit is Carina:

Mijn naam is Carina (45), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 26 jaar werkzaam in de zorg en na aan een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie ligt in de thuiszorg en wijkverpleging. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak heb van de wereld. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk het is hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten, als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en uitgebreid koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!