Weet jij hoe je het groepsklimaat onder cliënten positief beïnvloedt?

medilex-groepsdynamiek

Cliënten die samenwonen op een afdeling brengen veel tijd met elkaar door. Dat zorgt voor uitdagingen, stress en overprikkeling. Naast persoonsgerichte zorg, is het ook belangrijk om groepsgerichte zorg te bieden in een verpleeghuis. Hoe zorg je als zorgprofessional ervoor dat iedereen zich prettig voelt?   

De uitdaging om een fijn groepsklimaat te creëren, wordt nog groter als je cliënten ook psychiatrische problemen hebben. Hoe beïnvloeden de psychiatrische ziektebeelden van je cliënten de groepsdynamiek?

Tijdens het congres ‘Groepsdynamica in het verpleeghuis’ worden deze vragen behandeld door ervaren professionals. Ze gaan dieper in op de volgende onderwerpen: 

  • Wat is de groepsdynamica en hoe kan je als zorgprofessional invloed hebben op de groepsdynamiek?
  • Hoe beïnvloeden psychiatrische ziektebeelden (zoals dementie of persoonlijkheidsstoornis) de groepsdynamiek en welke mogelijkheden heb je om een positief groepsklimaat te creëren?
  • Welke invloed heeft de omgeving op je cliënt? En welke aanpassingen kan je daarin doen?

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. 

Datum: woensdag 26 mei 

Locatie: NH Hotel, Amersfoort & online via livestream

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!