Congrestip: psychiatrie in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

medilex-congres-psychiatrie-zorg

Werk jij in de gehandicaptenzorg? Dan komt het vast weleens voor dat je cliënt een verstandelijke beperking én een psychiatrische aandoening heeft. Hoe herken je zo’n ziektebeeld? Dit congres richt zich op psychiatrische problematiek binnen intra- en extramurale zorg. Misschien iets voor jou?

Agressie, onrust en dwangmatig gedrag: dit kunnen signalen zijn van een onderliggend psychiatrisch ziektebeeld. Om psychiatrische problematiek te signaleren, is het belangrijk om je cliënt goed te kennen en alert te zijn op gedragsveranderingen.

Programma

Weet jij welk gedrag ‘normaal’ is voor jouw cliënt en wanneer er sprake is van een psychiatrische stoornis? Op het congres wordt jouw kennis hierover bijgespijkerd.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Signalen die wijzen op een stemmings- of angststoornis
  • Het op de juiste manier begeleiden van cliënten binnen een instellingsterrein of in de ambulante setting
  • Wanneer het wel of niet zinvol is om psychofarmaca voor te schrijven
  • Welke begeleiding goed aansluit bij patiënten met een triple diagnose

Zowel via livestream als in het echt

Inmiddels is het alweer de negende editie van dit congres. Het is zowel op locatie als online via livestream te volgen. Je kunt dus kiezen voor wat jij zelf het prettigst vindt. Bovendien krijg je als je je vóór 31 augustus inschrijft €50,- zomerkorting. Lijkt het je wat? Inschrijven kan via deze link. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor accreditatiepunten? Ook dat kun je vinden via bovenstaande link.

Datum: Donderdag 5 november

Locatie: Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, Driebergen-Zeist

Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 60.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Volg je mij al op Facebook, Instagram of Twitter? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier.