Wat mooi: Nederland klapt vanavond 3 minuten lang voor ‘ons’

landelijk-applaus-zorgmedewerkers-coronacrisis-17-maart

Heb je ‘m al voorbij zien komen, de oproep om vanavond om 20 uur drie minuten lang te applaudisseren voor (onder andere) het zorgpersoneel? Op deze manier wil Nederland ons een hart onder de riem steken. 

Het idee van de actie is dat Nederlanders vanavond om 20 uur massaal meeklappen vanuit de tuin, het raam of vanaf het balkon om de mensen die tijdens deze crisis de maatschappij draaiende houden een hart onder de riem te steken. De bedoeling is dat de beelden hiervan zoveel mogelijk via sociale media worden verspreid onder '#klapcoronadewerelduit'. 

Dit is de oproep die rondgaat op sociale media:

applaus-17-maart-zorgmedewerkers

Op het evenement dat door de organisatoren is aangemaakt op Facebook wordt massaal gereageerd: al ruim 7 duizend mensen 'gaan' en 6,5 duizend zijn geïnteresseerd. Daarbij gaat de oproep als een lopend vuurtje langs alle sociale media.

17 of 18 maart?

Er was overigens wel even wat verwarring. Er bleken namelijk twee initiatiefnemers te zijn die hetzelfde plan hadden. De één wilde het klapmoment op 17 maart organiseren, de ander op de 18e. Zij hebben nu de armen ineengeslagen en hebben besloten om het vanavond (17 maart dus) te gaan doen.

Onder de indruk

De drie vrouwen achter het initiatief hebben zelf chronisch zieke kinderen. Legustha Andriessen uit Bergambacht zei gisteren tegen radio 538: 'Ik ben gewoon erg onder de indruk van de inzet van al die mensen die de maatschappij draaiend houden.' Met een landelijk applaus willen zij 'ons' een hart onder de riem steken, om zo samen deze moeilijke tijd door te komen. 

Genieten

Nu weet ik dat veel zorgmedewerkers hun inzet zien als hun plicht (en dat is het natuurlijk ook), maar laten we niet vergeten dat het echt heel bijzonder is wat we momenteel met z'n allen klaarspelen. En laten we er dan vanavond (of als je na je dienst de beelden terugkijkt) gewoon even genieten van het applaus en deze vol trots in ontvangst nemen 😊

Hoe kijk jij tegen dit initiatief aan? Laat het weten in een reactie! 

Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

P.S. Duizenden mensen uit de zorg lezen dit artikel. Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op.