'Want zeg nou eerlijk, zo'n aanbod kan je toch niet weigeren?'

Zuster Toos - koffie

Al een paar keer zei een cliënt van zuster Toos hoopvol: 'Zuster, als u een kopje koffie wilt, pakt u maar gerust.' Maar telkens had ze bomvolle routes. Vandaag besloot ze iets langer te blijven om samen met meneer een kopje koffie te drinken.

Ik voelde toch de druk in mijn nek van de andere cliënten die ook graag bijtijds geholpen willen worden. 'Hartstikke lief van u, maar ik moet door. Er wachten nog mensen op me', antwoordde ik al een aantal maal. Tegelijk met mijn antwoord, voelde ik me dan ook een beetje schuldig. Ik zag zijn teleurstelling.

'Mijn' cliënt heeft een beperkt sociaal netwerk en zit veel alleen. Een praatje en extra aandacht is in zijn situatie net zo belangrijk als de zorg die ik lever. Vandaag kwam ik bij hem. Opnieuw zei hij: 'Zuster, als u koffie lust, pak maar hoor.' Met een hoopvolle blik somde hij zijn hele assortiment op: 'Ik heb filterkoffie, kapoesssjino, en olé olé van Gusto koffie...' Toen ik hem dit hoorde zeggen, moest ik een beetje grinniken.

Een aandoenlijk gezicht zoals hij op de rand van zijn bed zat. Dus heb ik vanochtend de andere cliënten iets langer laten wachten op mijn komst. En heb ik samen met meneer een lekker kopje olé olé gedronken. Want zeg nou eerlijk, zo'n aanbod kan je toch niet weigeren? Daar MOET je tijd voor maken.

zuster-toos-blogger-carina-verpleegkundige

Dit is Zuster Toos:

Mijn naam is Carina (46), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 28 jaar werkzaam in de zorg en na een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie in de thuiszorg en wijkverpleging ligt. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak van de wereld heb. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk is het hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten; als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en door uitgebreid te koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!