Tien redenen waarom mannen in de zorg zo leuk (en handig!) zijn

waarom-meer-mannen-zorg

Wat is dat toch, dat er zo weinig mannen in de zorg werken? Los van dat het werk zo mooi is, word je als man extra gewaardeerd door je (veelal vrouwelijke) collega's. Tijdens een teamuitje bedachten wij onder het genot van een wijntje (oké, drie wijntjes) waarom ons werk nóg leuker zou zijn met meer mannen. Heren, lezen jullie mee? 

1) 'Lastige’ patiënten

Ik heb een dame op de afdeling die mij niet ziet staan, maar opbloeit als onze (mannelijke) stagiaire langskomt. Een andere meneer vroeger kloosterbroeder, vindt het lastig als hij gewassen wordt door een vrouw. Het is voor hen superfijn als ze af en toe een man aan het bed hebben.

2) Voetbal!

Mannelijke collega’s kunnen tijdens de koffiepauze je voetbalkennis bijspijkeren. Word je eindelijk niet meer uitgelachen door je mannelijke vrienden omdat je geen idee hebt wat buitenspel is.

3) Lekker duidelijk

Ik vind dat in een werkomgeving met alleen vrouwen de emoties sneller opspelen. Een evenwichtige man-vrouw verhouding is gezond voor de dynamiek op de vloer. Mannen zijn meestal wat directer en minder ‘emo’.

4) Sjouwen

Er wordt wat afgesjouwd in de zorg. Een gespierde mannelijke collega is bij ons van harte welkom om te assisteren, bijvoorbeeld bij de transfer van een patiënt.

5) Humor

Mannen hebben net wat andere humor. Met een (goeie) schuine grap kunnen ze bij mij altijd aankomen!

6) Bye bye apparatenstress!

Duizend verschillende afstandsbedieningen, kapotte radio’s, ingewikkelde tv’s: apparatenstress ligt hier altijd op de loer. Mijn vrouwelijke collega’s zijn net zo atechnisch als ik. Misschien niet erg feministisch, maar een man die die ellende weet te fixen, heeft bij mij een streepje voor.

7) Rolmodel

Ons werk wordt gezien als te soft, niet cool. Elke mannelijke collega is daarom een rolmodel. Al is het alleen maar om de kinderen die hier over de vloer komen te laten zien dat het werk wél stoer is.

8) Doorpakken

Waar vrouwen soms wat betuttelend kunnen zijn, zijn mannelijke collega’s net wat ondernemender. Als ik denk dat het te koud is voor het ommetje met mevrouw Jansen, loopt Mick, onze stagiaire, al met haar door het park te struinen. Hartstikke goed, toch?

9) Extra empathie

Mooi als mannen hun zorgzame, empathische kant ontdekken. Nergens een betere plek daarvoor dan hier op de werkvloer. Het is dus niet alleen goed voor de patiënt, maar ook voor de mannelijke verzorgende.

10) In hart en nieren

Bevlogenheid versterkt een team. De mannen die hier komen werken, ondanks het slechte imago van de zorg, maken die keuze echt met hun hart. Daarom alleen al zijn het wat ons betreft topcollega’s.  

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!