Michelle stapt over van de horeca naar de zorg: ‘Ik wil mensen helpen, waar ze het zelf niet kunnen’

horeca

Michelle ontdekte dat de horeca en de zorg één ding gemeen hebben: het werken met mensen. Daar geniet ze van en daarom maakt ze de overstap naar de zorg. Ik deel haar verhaal met je!

De dertigjarige Michelle Kies heeft flink wat werkervaring in de horecasector opgedaan. Ze heeft er dertien jaar gewerkt. Eerst was het haar bijbaantje, toen werd ze manager. De coronacrisis deed echter zijn intrede en Michelle moest noodgedwongen stoppen met haar werk. Ze begon daarom als medewerker Food & Beverages bij een zorghotel voor coronapatiënten, die uit het ziekenhuis waren ontslagen, maar niet naar huis mochten.

Michelle maakte daar allerlei patiënten mee. Het deed haar veel. Het werken met mensen waardeerde Michelle aan de horeca en dat ontdekte ze ook nu weer. Ze wilde eigenlijk meer doen. Michelle luisterde graag naar de verhalen van de patiënten. ‘Toen voelde ik ineens: 'Dit is het voor mij’, vertelt ze tegen Rijnmond.

In september start Michelle met een hbo-opleiding verpleegkunde. ‘Het is een droom waarvan ik nooit wist dat ik die had, en die komt nu uit. Ik wil mensen helpen waar ze het zelf niet kunnen. Naar mensen luisteren en ze begrijpen. Een connectie leggen om ze het beste te kunnen geven. Wat ze verdienen.’

Bron: Rijnmond

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!