Last van stress? Schattige dieren bieden uitkomst!

puppy

Puppy’s, kittens en babygorilla’s: ze zijn niet alleen schattig, maar ook goed voor je mentale gezondheid. Dat ontdekte professor Andrea Utley uit het Verenigd Koninkrijk.

Heb je last van onrust in je lijf? Het bekijken van beelden van schattige dieren maakt je rustig. Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit in het Britse Leeds. Professor Andrea Utley leidde dit onderzoek en stelde allerlei beelden samen met foto’s en video’s van schattige dieren. ‘We hadden onder meer puppy's, kittens en babygorilla's’, vertelt Utley. Afgelopen winter kregen negentien proefpersonen deze video van dertig minuten te zien. Onder hen waren vijftien studenten die in hun examenperiode zaten en vier medewerkers van de universiteit.

Wat bleek: de bloeddruk, hartslag en het stresslevel daalde bij alle proefpersonen na het bekijken van de video. ‘Ik was aangenaam verrast door die resultaten’, zegt Utley. Na het zien van de beelden, vulden de proefpersonen een lijst in met vragen over hoe ze zich voelden. ‘Bij iedereen was dat beter dan ervoor.’

Bron: RTL Nieuws

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!