Help, nachtdienst! Met dit lijstje ga je fluitend je nightshift in

voordelen-nachtdiensten-zorg

Zucht, daar gaat je ritme. Nachtdiensten zijn niet voor iedereen een favoriet onderdeel van werken in de zorg. Maar ook als je geen nachtvlinder bent, heeft het genoeg voordelen om ’s nachts te werken. Pak deze lijst er gerust bij als je huizenhoog opziet tegen de nachtdienst die je te wachten staat.

1) Je dompelt je onder in de magie van de nacht

Diepzinnige gesprekken met patiënten of collega’s, ongestoord je administratie bijwerken of een keer niet hoeven rennen van het ene spoedgeval naar het andere. De nacht heeft een magie in zich die op iedereen zijn uitwerking heeft. De kans is groot dat je na een nachtdienst met een voldaan gevoel naar huis gaat. Hoe fijn is dat?

2) De perfecte reden om onder saaie feestjes uit te komen

‘Ik moet gaan, heb zo nachtdienst!’ ‘Sorry, dan kan ik niet. Nachtdienst…’ Geen zin in de verjaardag van je oudtante / babyshower van je verre nicht / het afscheid van een collega? Jij hoeft geen smoes te verzinnen om eronderuit te komen, want je hebt een legitieme reden. Denk vooral aan alles wat je NIET mist terwijl je je nachtdienst opstart.

3) Money, money, money

’s Nachts werken levert je een flink financieel voordeel op. Je kent dit waarschijnlijk als: onregelmatigheidstoeslag. Dit voordeel kan oplopen tot 60% op je normale loon op zon- en feestdagen. Een welkom extraatje én een mooie verrassing als je salaris gestort wordt.

4) Je ervaart de rust van overdag vrij zijn

Een nachtdienst draaien betekent ook vrij zijn op het moment dat de rest van Nederland werkt. Oftewel: ongestoord boodschappen doen, relaxt de stad in of een rondje hardlopen zónder omvergereden te worden door fietsers. En daarvoor of daarna lekker je bed in. Wat. Een. Rust.  

5) Meer verantwoordelijkheid

Heb je overdag vaak te maken met verschillende meningen en managers, in veel gevallen ligt ’s nachts de verantwoordelijkheid bij jou. Dat brengt natuurlijk extra druk met zich mee, maar is vaak ook heel fijn. Jij weet immers prima hoe je dat akkefietje oplost. Daar hoeft niemand zich mee te bemoeien.

6) Geen file onderweg

In tegenstelling tot mensen met een 9-tot-5-baan, hoef jij geen uren uit te trekken om met de auto naar je werk te gaan. Je legt de route in recordtijd af – terwijl je je toch netjes aan de snelheid houdt. En ’s ochtends ben je weer thuis voor het leed dat spits heet begint.

7) Je collega’s moeten nog beginnen als jij naar huis mag

Na een intensieve dienst, is dit het lichtpuntje van je dag: je slaperige collega’s zien binnenkomen voor hun ochtenddienst terwijl jij op het punt staat naar huis te gaan. Zij moeten nog beginnen, jij duikt zo lekker je bed in. Een groter geluksgevoel kun je je op dat moment niet bedenken.

Hoe vind jij het om ’s nachts te werken? Laat het weten in een reactie!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!