Breek de dag, tik een eitje

Anne-eitje tikken

Wat heb ik gelachen om deze blog! Het is een zondagmorgen en woonbegeleider Anne heeft dienst in het verpleeghuis. Anne: 'Zulke momenten zijn goud waard.'

De bezoekers van de huiskamer in een diverse groep, met verschillende benaderingswijzen en hoge prikkelgevoeligheid. Maar een superleuke groep. 

Er liggen gekookte eieren bij het ontbijt. Ik kom binnen, pak een ei en houd deze achter me. Ik doe net of ik heel hard druk en haal het ei tevoorschijn: 'Lekker vers gelegd ei, wie wil??', vraag ik. 

Een van de heren krijgt een enorm rood hoofd, valt zowat van de stoel van het lachen, maar bedankt voor het ei. Een van de dames snapt me ook en begint smakelijk te lachen. Ik doe net of ik heel verontwaardigd ben en laat de tree zien waar nog een stuk of acht eieren liggen. 'Allemaal vers gelegd vanmorgen. Daar ben ik hartstikke druk mee geweest en niemand die er één wil?', zeg ik. Hilariteit ten top. Zulke momenten zijn goud waard. Maar het mooiste komt nog. Vanmiddag kom ik even binnen wandelen en er komt meteen bij een aantal een grote grijns op het gezicht. Je ziet ze kijken: wat nu?  Een van de heren gaat opeens scheef zitten en laat me daar toch een harde wind vliegen! 'Nou ja zeg! Doe je dat zomaar in het openbaar? Waar iedereen bij zit? Broekhoest noemen ze dat', zeg ik. De beste heer kijkt me aan en zegt heel droog: 'Tja, er zijn er ook zusters die midden in de kamer hier een ei leggen!!' 

BAM 1-0. Ze konden me wegdragen. Ik kwam niet meer bij van het lachen, heerlijke momenten die ik meemaak met een groep mensen met een dementie en dan toch zulke heerlijke, rake en heldere momenten en opmerkingen hebben. Make my day. ❤

Anne

Dit is Anne:

Hoi, ik ben Anne, ik heb 25 jaar in de ouderenzorg/verpleeghuis zorg gewerkt. Daar ben ik begonnen met blogs schrijven. Emotionele, verdrietige, maar ook heel veel waardevolle momenten schreef ik van me af, omdat het me raakte en ik hier iets mee moest van mezelf, om te zorgen dat ik er zelf geen last van kreeg. Dit omdat ik me vaak alleen voelde als het ging om zorgen verlenen in de laatste levensfase.

Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam in het hospice, voor mij de 'kers op de taart' wat zorg betreft. Belangrijk is kwaliteit van leven, de mens achter de ziekte zien en in kunnen spelen op waar de behoefte ligt. Dit kan zijn van een lekkere kroket tot een dagje uit met de Wensambulance. Dit doe ik samen met  een prachtig team.

Humor, kritisch kijken, empathie, makkelijk contact leggen en goed kunnen luisteren zijn eigenschappen die bij mij horen en waarvan ik het belangrijk vindt om mijn werk ook vol te kunnen houden. Ook deel ik mijn ervaringen om mensen te laten lezen en mee te nemen in onze mooie kant van het vak.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!