Blogger Mariët - 'Iets in elkaar gedoken kijkt ze rond in de voor haar onbegrijpelijke, haastige wereld'

mariet-witte-kat

In deze blog vertelt blogger Mariët over een mevrouw van 92 jaar, die geen rol meer vervulde in de samenleving. Tot dat ze iets liefs, wits en zachtharigs ziet...

Vriendelijk glimlachend met de handen gevouwen in haar schoot. Zo zit ze te zitten, 92 jaar en uitgewerkt. Geen rol meer vervullend in de samenleving. Ze is geen vrouw meer van. Haar kinderen zijn groot en hebben geen zorgzame moeder meer nodig. Haar jeugd is vervaagd en het kind verdwenen.

Iets in elkaar gedoken kijkt ze rond in de voor haar onbegrijpelijke, haastige wereld. Haar stem is zacht. Woorden zijn verdwenen en eindigen in een onbegrijpelijk gebrabbel.

Ze knikt en langzaam zakken haar oogleden naar beneden en nog steeds glimlachend verdwijnt ze knikkebollend naar een voor ons verborgen einder.

Zo tref ik haar vaak aan wanneer mijn dienst begint. Vandaag een reisgenoot meegenomen: Puck, een witte, zachte, langharige robot-kat. Puck word op tafel gezet en knippert met de ogen en klaagt: 'Miauw….'

Langzaam heft ze haar hoofd op en opent de ogen. Nogmaals klaagt Puck: 'Miauw….' Nu gebeurt er iets, ze recht haar rug en kijkt indringend naar dat witte, zachte, langharige ‘iets’.

Ze steekt haar handen uit en streelt Puck. Haar gelaat ‘breekt’ open en ze straalt. Ze opent haar mond en in plaats van een onbegrijpelijke gebrabbel zegt ze met krachtige stem: 'Wat ben jíj een lief kind. Kom maar, ga je mee? Ik zorg wel voor je!'

Voor even is haar rol in de samenleving terug. Ze is belangrijk. Iemand heeft haar nodig. Voor even is ze weer een zorgzame moeder voor dat lieve, witte, zachtharige kind. 'Miauw…'

blogger-Mariët

Dit is Mariët:

Hallo allemaal, mijn naam is Mariët de Landmeter-Moerdijk. Ik ben een echte Zeeuwse. Geboren (in 1982) en getogen in het dorpje Borssele en vanaf 2002 woonachtig in Goes. Ik ben getrouwd en heb twee fijne kinderen. In 2001 heb ik mijn Verzorgende IG diploma gehaald. Sindsdien werk ik in de ouderenzorg waarvan zo’n 15 jaar op woningen voor mensen met dementie. Sinds februari 2018 werk ik bij de SVRZ in de Kraayert in Lewedorp in een kleinschalige woning voor 7 mensen met dementie. Sinds november 2019 ben ik gediplomeerd GVP-er (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie). Dat is een soort specialisatie in dementie zorg. Met name belevingsgerichte zorg. Een verdieping in ziektebeelden en aandoeningen die dementie kunnen veroorzaken. Het werk doe ik met veel passie en plezier en omdat mijn omgang met mensen die dementie hebben het mooiste is wat er in mijn ogen bestaat, wil ik met het schrijven van verhalen/uitspraken/gedichten op mijn website en Facebookpagina (Mariët op zorgavontuur) ook anderen warm maken voor een baan in de zorg. 

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!