Blogger Maaike: 'Muziek, het verbindt ons in onze herinneringen en liefde voor elkaar'

Maaike-Lambada

Wat is het toch mooi wat muziek kan doen voor iemand met dementie! Blogger Maaike vertelt in deze blog hoe een zomerhit van vroeger, de ogen van haar vader deed oplichten.

Lambada

Ik moet een jaar of twee zijn geweest, toen dit lied de hitlijsten in knalde. Zie je het al voor je? Een klein meisje, staartje boven op haar hoofd als een mini palmboom, dik pamper kontje. Die met haar kleine voetjes boven op de voeten van haar vader staat en samen met hem de hele kamer ronddanst. Dé zomerhit van dat moment: de Lambada! Uiteraard heb ik daar zelf geen actieve herinneringen aan, maar de verhalen van mijn ouders houden deze herinnering levend al zo lang ik me kan herinneren.

Vanaf dat moment, is dit lied als een rode draad door mijn leven blijven lopen. In mijn verdere jeugd, ging de radio altijd even hard aan als de Lambada erop was. Mijn vader en ik waagden dan samen een dansje door de huiskamer. Ik uiteraard niet meer op zijn voeten, want ik vermoed dat zijn tenen dat niet zouden overleven, hahaha. En toen we als klas tijdens muziekles op de middelbare school dit nummer kregen, zong ik de eerste zinnen van de tekst foutloos mee. Op mijn trouwdag vroeg ik mijn vader voor een vader/dochter dans. Jawel, op de Lambada!

Afgelopen weekend vierden mijn dochters hun verjaardag. Ik had een gezellige zomerse playlist opgezocht op Spotify en opeens was hij daar: de Lambada! ‘Pap, hoor je dat?’, vroeg ik hem. Ik zag zijn ogen oplichten toen ik de muziek wat harder zette. Hij stond gelijk op en binnen hebben we in de huiskamer gedanst op de Lambada. Eerst met zijn tweetjes en later met mijn jongste dochter erbij. Zij met haar kleine voetjes, boven op de voeten van haar opa. Samen dansend door de kamer. Muziek, het verbindt ons in onze herinneringen en liefde voor elkaar.

Maaike 🌸

maaike-blogger

Dit is Maaike:

Mijn naam is Maaike van Rossum. Ik ben 33 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik werk al vijftien jaar met veel liefde en plezier als verzorgende IG en zorg coördinator in de ouderenzorg, Sinds voorjaar 2018 is daar echter een diepere dimensie in ontstaan, toen bleek dat mijn vader, toentertijd nog 64 jaar, een beginnende vorm van dementie had. Na een turbulente periode, werd het voor mij een uitlaatklep om te schrijven. Schrijven is voor mij naast het ordenen van mijn gedachtes, ook een manier om herinneringen vast te leggen. Met mijn blogs wil ik laten zien hoe bijzonder de zorg is, in al zijn mooie, verdrietige en heftige momenten. Mijn blogs verzamel ik op DementieBlogs.nl en mijn Facebook-pagina. Sinds februari 2021 ben ik gestart met de verpleegkunde opleiding. Een nieuwe en spannende stap, waarin ik werk, gezin, school en studie zal moeten gaan combineren!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!