'Als ik mijn collega vertel wat er gebeurd is, schiet ik even vol'

maaike-incident

Terwijl avonddienst van blogger Maaike net begint, voelt ze dat haar telefoon overgaat. Als ze opneemt, blijkt het één van de zorgmedewerkers te zijn van de afdeling waar haar vader woont. Ze vertelt dat er een incident geweest is...

Eén medebewoner is de kamer van mijn vader binnengelopen. Mijn vader is heel erg boos geworden en heeft in zijn boosheid deze meneer tegen de muur geduwd.

Hoewel ik ervan schrik, heb ik het ook wel zien aankomen… Mijn vader heeft al vaker opmerkingen gemaakt over deze meneer, die overigens niets kwaad in de zin heeft! Hij komt in zijn goedheid te dichtbij, zoekt hem/mijn moeder op en komt ongevraagd zijn kamer binnen. Het is lastig, want deze meneer is natuurlijk ook ziek en beseft zich niet dat zijn nabijheid ongewenst is. Bovendien kan mijn vader ontremd zijn in zijn gedrag en gevoelens en schiet hij in zijn woede vaak door van één naar tien. Die week ervoor heb ik tijdens het MDO al aangegeven dat wij als familie zorgen hadden rondom de interactie tussen beide en bang waren voor escalatie vanuit mijn vader zijn kant.

Gelukkig mankeert de medebewoner niets, behalve dat ook hij geschrokken is van de boosheid van mijn vader. Mijn vader is op dat moment ook weer oké. Als ik mijn collega vertel wat er gebeurd is, schiet ik even vol. Soms is het allemaal gewoon even heel erg klote…

Maaike ?

maaike-blogger

Dit is Maaike:

Mijn naam is Maaike van Rossum. Ik ben 33 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik werk al vijftien jaar met veel liefde en plezier als verzorgende IG en zorg coördinator in de ouderenzorg, Sinds voorjaar 2018 is daar echter een diepere dimensie in ontstaan, toen bleek dat mijn vader, toentertijd nog 64 jaar, een beginnende vorm van dementie had. Na een turbulente periode, werd het voor mij een uitlaatklep om te schrijven. Schrijven is voor mij naast het ordenen van mijn gedachtes, ook een manier om herinneringen vast te leggen. Met mijn blogs wil ik laten zien hoe bijzonder de zorg is, in al zijn mooie, verdrietige en heftige momenten. Mijn blogs verzamel ik op DementieBlogs.nl en mijn Facebook-pagina. Sinds februari 2021 ben ik gestart met de verpleegkunde opleiding. Een nieuwe en spannende stap, waarin ik werk, gezin, school en studie zal moeten gaan combineren!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!