10 lekkere recepten voor tijdens je nachtdienst

recepten nachtdienst

Welke maaltijden maak je voor je nachtdienst en wat kun je het beste eten op welk tijdstip? Ik heb een aantal recepten voor je op een rijtje gezet! Tip: voor meer recepten kun je de Goedenacht-app downloaden.

Warme maaltijd (18:00)

1. Roerbakspinazie met kipfilet

  • 500 gram kipfilet (snij in blokjes)
  • 1-2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1.000 gram spinazie
  • 12 (half) zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram cashewnoten
  • peper en zout
  • olie

Zo maak je het klaar:

Snij de kipfilet in blokjes en bak ze in olie gaar. Houd ze even warm. Verhit in een wokpan wat olie en fruit het gesnipperde teentje knoflook. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe en wok het totdat het gaat slinken. Doe tenslotte de nootjes, tomaatjes en kip erbij. 

2. Bloemkoolschotel met aardappeltjes in de schil

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 1/2 eetlepel pittige mosterd
  • 100 ml kookroom (light)
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • 200 gram reepjes achterham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 700 gram (gare) aardappeltjes in de schil
  • verse bieslook

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten. Roer de mosterd door de room en schep de helft van de kaas erdoor. Verdeel de bloemkool met de ham over een ovenschaal en giet het roommengsel eroverheen. De rest van de geraspte kaas doe je erbij. Zet het geheel circa 15 minuten in de oven.

Snij de aardappeltjes in partjes en bak deze in olie. Serveer deze bij de bloemkool en maak het af met verse bieslook.

Late night snack (23:00)

1. Wrap met kip, komkommer en geroosterde paprika

  • 50 gram gerookte kip
  • 1/5 komkommer
  • 1 gestoofde paprika (pot)
  • 1 volkoren wrap
  • 2 el zuivelspread met bieslook
  • handje rucola

Zo maak je het klaar:

Snij de kipfilet, komkommer en geroosterde paprika in gelijke reepjes. Besmeer de wrap met de zuivelspread. Beleg de wrap vervolgens met rucola, komkommer, kip en paprika. 

2. Volkoren cracker met doperwtenspread 

  • 150 gram doperwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gesneden muntblaadjes
  • 1/2 el citroensap
  • 2 volkoren crackers

Zo maak je het klaar:

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer deze met een staafmixer tot een lekkere spread. Gooi er naar smaak nog wat peper en zout bij. Doe de spread in een afgesloten bakje. Beleg de crackers op het moment van eten met de spread.

Midnight meal (01:30)

1. Paddenstoelen omelet met reepjes ham

  • 4 grote paddenstoelen of champignons 
  • 1 el boter
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel verse peterselie (gehakt)
  • Zout en peper
  • 2 sneetjes volkoren brood (geroosterd)

Zo maak je het klaar:

Snij de paddenstoelen in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze totdat het vocht verdwenen is. Voeg de tijm, eieren en peterselie toe en bak het geheel op laag vuur tot het ei gestold is. Breng op smaak met zout en peper. 

2. Pita met tonijnsalade

  • 160 gram tonijn uit blik
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • 1/2 appel, in kleine stukjes
  • 1 el augurkblokjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • Peper
  • 1 volkoren pita
  • 5 cherrytomaatjes

Zo maak je het klaar:

Doe de tonijn in een schaal (zonder vocht) en prik de tonijn los met een vork. Meng dit met mayonaise, yoghurt, het bosuitje en de appel. Breng het op smaak met peper. Doe de salade in een afgesloten bakje. Bak van tevoren een pitabroodje af om mee te nemen. 

Early morning (5:00)

1. Krentenbrood met hüttenkäse en banaan

  • 1/2 banaan
  • 1/2 appel
  • citroensap
  • 1 snee (volkoren) krentenbrood
  • 50 gram hüttenkäse
  • kaneel

Zo maak je het klaar:

Snij de banaan en appel in plakjes en doe er wat citroensap bij. Beleg het krentenbrood met de hüttenkäse en de plakjes fruit. Strooi er een snufje kaneel over. Geen zin in krentenbrood? Met mueslibrood is ook lekker.

2. Bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

  • 1 flinke rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 50 gram blauwe bessen
  • olie

Zo maak je het klaar:

Pureer de banaan met de staafmixer en mix het met de eieren. Voeg de blauwe bessen toe. Verhit de olie in een koekenpan en giet in een paar kleine rondjes het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes goudbruin. De pannenkoekjes kun je uitstekend bewaren en eventueel later koud opeten of even opwarmen in de magnetron. 

Ontbijt (07:30)

1. Kwarkyoghurt met rood fruit en notenmix

  • 100 ml volle Griekse yoghurt
  • 100 ml magere kwark
  • 1 el gepelde walnoten
  • 1 el hazelnoten
  • 100 gram rood fruit (uit de vriezer kan ook)
  • 1 el geroosterde zonnebloempitten

Zo maak je het klaar:

Meng de Griekse yoghurt en de kwark door elkaar. Hak de walnoten en hazelnoten fijn. Roer het rode fruit door de kwarkyoghurt. Strooi tenslotte de zonnebloempitten erover.

2. Mueslibrood met geitenkaas en peer

  • 2 sneetjes mueslibrood
  • eventueel boter
  • 1 rijpe peer
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 3 walnoten

Zo maak je het klaar:

Besmeer de twee muesliboterhammen met boter. Schil de peer en snij in partjes. Leg de peer op het brood en brokkel de geitenkaas erover. Garneer het broodje met de gepelde walnoten. 

 

Al deze recepten (en nog veel meer) kun je vinden in de Goedenacht-app.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!