Zo grappig: dagboek 'Dit doet even pijn' van arts-assistent Adam Kay

Dit doet even pijn Adam Kay
Foto: uitgeverij Prometheus
Titel
Dit doet even pijn
Auteur
Adam Kay
Uitgeverij
Prometheus
Genre
Non-fictie, humor

Nog nooit heb ik zo hard moeten lachen om een boek! De Britse bestseller Dit doet even pijn kwam ik per toeval tegen tijdens het online shoppen. Adam Kay geeft in dit dagboek op een nuchtere en humorvolle manier een kijkje in zijn leven als arts-in-opleiding.

Inmiddels heeft Kay zijn carrière als aan de wilgen gehangen en is hij cabaretier en scriptschrijver voor BBC. Die twee talenten komen duidelijk samen in Dit doet even pijn. Leuk om te melden: dit boek heeft een intro van onze Hollandse Victor Mids, bekend van Mindf*ck en zelf afgestudeerd basisarts.

Lachen

Alle emoties komen voorbij tijdens het lezen van Dit doet even pijn. Adam Kay weet je te ontroeren, te laten lachen en neemt je mee in al zijn onzekerheden gedurende zijn coschappen en arts-assistentperiode. Zo heb ik hard gelachen om gênante patiëntgesprekken, zoals deze:

Ik knik haar echtgenoot aan en zeg: ‘Dat betekent dat jij een condoom moet dragen’. Ik begrijp niet waarom hun gezichten het toonbeeld van afgrijzen zijn en smelten als nazi’s aan het einde van Raiders of the lost ark. Wat heb ik gezegd? Dat is toch prima advies? Ik kijk weer naar ze en besef dat de man in werkelijkheid haar vader is.

Ontroerend en bot

Ik was verbijsterd over de bizarre manier van communiceren tussen artsen in opleiding en hoger geplaatsten, heerlijk bot en emotieloos. Ook leef je mee met de ontroerende momenten, waarbij Adam Kay het zelf nauwelijks droog houdt.  

Inkijk in het leven van

Gedurende het boek krijg je steeds meer respect voor artsen. De bizarre werkuren, de enorme verantwoordelijkheid en het aanleren van sociaal wenselijk gedrag richting de patiënten, wat tot ongemakkelijke momenten leidt.

Elke dag nog even een Adam-pje lezen

Nu het boek uit is, ga ik het missen om elke avond nog even een paar Adam-pjes te lezen. Het is zo’n boek dat niet lang op je nachtkastje ligt, want zonder erbij na denken ben je al weer bladzijdes verder. Meestal weet ik nog wel een puntje van kritiek te vinden over een boek, maar dit heb ik dit keer niet.

Je kunt Dit doet even pijn van Adam Kay HIER bestellen.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!