Meer begrip voor dementie met de voorstelling ‘Dag mama’

Dag mama dementie
Wat
Theatervoorstelling 'Dag Mama'
Waar
Theater Kunsthof de Heuf in Buren
Wanneer
7, 14, 27 en 28 februari 2019, van 19-22 uur
Ticket
€39,50 (incl. drankjes en lekkers)

‘Dag mama’ is op meerdere fronten een bijzondere theatervoorstelling. Hij is gemaakt en wordt gespeeld door een gezin. Het wordt in het kleinschalige theater bij hen thuis opgevoerd én heeft een interessant onderwerp: hoe om te gaan met dementie.

Ouderenpsycholoog Sarah Blom (schrijfster van het boek Jij bent toch mijn moeder?) woont met haar broers en moeder op een oude hoeve in Buren. Geïnspireerd door hun (groot)moeder met dementie, die het gezin twee jaar lang verzorgde, maakten ze samen de voorstelling ‘Dag Mama’. Deze voeren ze op voor hulpverleners en mensen die met dementie te maken hebben, in een klein theater op de hoeve.

Acteursgezin

Sarahs moeder speelt een vrouw met dementie, die moet wennen aan haar nieuwe leefomgeving: haar kamertje in het verpleegtehuis. Broer David speelt de broeder van het tehuis en Sarah zelf speelt de dochter en mantelzorger. In de voorstelling geeft het gezin – letterlijk spelenderwijs – tips over hoe om te gaan met dementie.

Gelukkig leven met dementie

Dit is wat de makers op hun website over ‘Dag mama’ schrijven:

U beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. (…). Met onze selectie van inzichten en handvatten uit psychologie en hersenkunde kunt u vervolgens het béste geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. (…) Wanneer je gedragingen begrijpt, stress kunt verminderen en (optimaal) contact kunt maken, is er nog zoveel mogelijk. (…) Hoe beter je hiermee kunt omgaan,  hoe meer je kunt betekenen, voor de mens met dementie én voor elkaar.

Mooie combinatie

Voor mensen die zoals ik in de ouderenzorg werken een ideale combi: een mooie voorstelling waarvan je ook nog iets leert over de omgang met cliënten. 

Tickets reserveren kan HIER

In dit filmpje een interview met Sarah Blom over Jij bent toch mijn moeder? en ‘Dag mama’:

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!