Even lekker lachen: cabaretiers over de zorg

cabaretiers-zorg-jochem-Myjer-Pieter Derks

Ik waarschuw je alvast: dit artikel kan groffe grappen over de zorg bevatten 😊. Deze 7 cabaretiers delen hun ervaringen met de zorg of met ‘bejaarden’. Even lekker een momentje lachen. En neem het vooral met een flinke korrel zout! 

1) Jochem Myjer - Moe

Toen Jochem Myjer - mijn favoriete cabaretier - leed aan slaapgebrek, kwam hij bij een neurofysioloog terecht. Het liedje dat volgt is voor mensen in de zorg héél herkenbaar en toepasbaar 😊.

2) Pieter Derks - kostenefficiëntie in de zorg

Oké, hij inmiddels bijna 5 jaar oud, maar hij blijft grappig. ‘Het klinkt onsympathiek, maar dat is het ook.’

3) Herman Finkers - Slechtnieuwsgesprek

‘Ik heb weleens gehoord dat het slecht-nieuwsgesprek het moeilijkste onderdeel is voor de arts, dus ik stelde hem een beetje gerust.’

4) Brigitte Kaandorp - Hoogbejaarden

‘Ik haal er weleens eentje op.’

5) Theo Maassen - Kankerpatiëntje 

Voor sommigen waarschijnlijk iets te grof, maar ik kan er wel om lachen. 

6) Philippe Geubels - Operatiehemd

Dus dít is waarom een operatiehemd een open rug heeft…

7) Martijn Koning - Bejaarden roasten

Koning ‘roast’ in dit filmpje ‘bejaarden’ (al mogen we die term eigenlijk niet meer gebruiken....) Gelukkig wel onder toeziend oog van…. bejaarden. En die kunnen er gelukkig (meestal wel) om lachen. Let op: wel een beetje grof.

Welke cabaretier wil jij nog aan dit rijtje toevoegen?

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (shop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin

Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!