Deze 5 natuurlijke producten verminderen stress en angst

advertorial-cbd

Werken in de zorg kan in sommige situaties angst en stress leveren. En dat vaak op momenten dat je ze het liefst onderdrukt en wegstopt. Angst is een natuurlijke reactie op iets gevaarlijks of een onbekende bedreiging. Stress is het gevoel van te hoge druk of spanning. Angst en stress lijken ver uit elkaar te liggen maar het zijn vergelijkbare mechanismen in je lichaam. Daarom heb ik hier 5 natuurlijke oplossingen voor je die helpen om het gevoel van stress en angst te verminderen.

1) CBD

Cannabidiol, of CBD, is één van vele organische verbindingen die gevonden worden in hennepplanten. In tegenstelling tot THC (een van de andere verbindingen) is CBD niet toxisch, maar ze beïnvloeden bij gebruik wel een uitgebreid netwerk aan receptoren in je lichaam. Cannabidiol kan in verschillende vormen ingenomen worden, zo heb je bijvoorbeeld CBD-capsules en CBD-olie van Cibdol. Deze werkzame stof helpt het lichaam correct te functioneren en zorgt ervoor dat de lichamelijke balans behouden wordt. 

2) Kamille

Is de hennepplant nog iets te spannend voor jou? Wat dacht je van kamille? Deze plant was één van de negen heilige kruiden, die magische krachten toegewezen kreeg. Je kunt de kamille drogen en voor thee gebruiken. Ben jij jouw thee door alle stress vergeten op te drinken? Geen probleem, maak van de afgekoelde kamillethee een kompres en leg deze op je ogen. Het geeft een verzachtende werking voor je hoofd.

3) Lavendel

De paarse bloemen van de lavendelplant hebben een sterke geur die door veel mensen als kalmerend wordt ervaren. Wanneer jij je in een angstige situatie begeeft, kan het ruiken aan lavendel rustgevend werken, waardoor je daarna weer helder kunt nadenken en je angst zult overwinnen. Verwerk lavendel in een thee of laat de plant drogen en hang het in een zakje naast het raam, zodat de geur zich door de kamer verspreidt. 

4) Eieren

Het mag dan misschien wat vreemd klinken, maar ook eieren hebben een positief effect op jouw stressvolle of angstige gevoel. Eieren bevatten namelijk veel choline. Wanneer het level van stress of angst hoog is, heeft je lichaam een tekort aan deze stof. Het eten van een hardgekookt ei kan erbij helpt dan om het choline peil weer in balans te krijgen.

5) Omega 3

Naast dat het goed is voor je hart, helpt dit vetzuur ook om het hoofd koel te houden in stressvolle situaties. Uit onderzoek met studenten is gebleken dat omega 3 kalmeert tijdens het leren voor belangrijke examens. Door de rustgevende werking konden zij zich beter concentreren op het studeren. Omega 3 wordt vaak door middel van visolie ingenomen, maar bestaat ook in de vorm van capsules. 

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!