Boekreview: Een leven op wielen

Claudia-boekreview
Titel
Een leven op wielen
Auteur
Claudia Stinne
Prijs
€ 21,95

Daar is hij dan eindelijk! De debuutroman ‘Een leven op wielen’ van operatieassistent Claudia is sinds vandaag verkrijgbaar. Ik kreeg als één van de eersten de kans het boek te lezen. Wat ik ervan vond? Je leest het hier!

Samenvatting

Mathijs de Waard (22 jaar) is een veelbelovend wielertalent met een profcontract. Nadat zijn focus maandenlang op het wedstrijdseizoen gericht is geweest, voelt hij in het najaar eindelijk lucht om met zijn vrienden te gaan stappen. Die avond loopt anders dan gepland. De jongens raken betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. De gevolgen voor de betrokkenen en hun naasten zijn ingrijpend. Toekomstplannen worden wreed verstoord. Ze doorlopen het acceptatieproces op hun eigen manier. Hebben de vrienden genoeg veerkracht om hier doorheen te komen?   ‘Een leven op wielen’ neemt je als lezer mee door de eerste twee jaar na het ongeluk. Door de ogen van zes karakters leef je rechtstreeks met de betrokkenen mee. Zo ervaar je van dichtbij hoe rauw de pijn is voor Mathijs. Het schurende besef dat alles is veranderd, lijkt hem op sommige momenten te overweldigen.


Review

Het boek ‘Een leven op wielen’ is eigenlijk maar met één woord te beschrijven: indrukwekkend. Na het lezen van Claudia’s blogs, wist ik al dat ze een goede schrijfster is, maar na het lezen van dit boek stond ik echt versteld van haar kwaliteit.

Vanaf de allereerste bladzijde van het boek zit je direct vastgezogen in het verhaal. Het verhaal loslaten is vanaf dat moment bijna niet meer mogelijk. Per bladzijde groeit de drang om te weten hoe het gaat eindigen. Het verhaal is zo geschreven dat je je als lezer kunt herkennen in de personages. Ik ervaarde tijdens het lezen echt een rollercoaster van emoties. ‘Een leven op wielen’ neemt je van begin tot het eind mee in een prachtig verhaal over vriendschap, verdriet en kracht.

Mijn complimenten voor Claudia’s schrijfstijl. Het boek is ontzettend beeldend en levendig beschreven, waardoor het verhaal zich als een film afspeelde in mijn hoofd. In het begin moest ik wel even wennen aan de verschillende personages en de verhaallijnen die door elkaar heen liepen. Vanaf het moment dat je daaraan gewend bent, kun je ze al snel van elkaar onderscheiden en wordt de leeservaring alleen maar leuker.

‘Een leven op wielen’ is met recht één van de meest meeslepende boeken die ik ooit heb gelezen. Ik kan garanderen dat elke lezer zal genieten van dit boek. Ik raad het jullie van harte aan om voor dit verhaal de tijd te nemen. Wat mij betreft verdient dit pareltje de volle 5 sterren!

Het boek Een leven op wielen van operatieassistent Claudia kan je hier bestellen.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!