Alleluja, de nieuwste bioscoophit over de zorg

Allelujah

Afgelopen week was ik uitgenodigd voor de voorvertoning van de film Allelujah. Vanuit een fancy bioscoopstoel mocht ik kijken naar het wel en wee van patiënten van het ziekenhuis the Beth, een regionaal ziekenhuis in Engeland. Zin in een leuk uitje naar de bioscoop binnenkort? Dan is Alleluja een aanrader!

Waar gaat de film over?

Het kleine ziekenhuis the Beth wordt met sluiting bedreigd. In tijden van efficiency en targets presteert het ziekenhuis niet meer naar de huidige maatstaven. Daarentegen zorgen zuster Gilpin en dokter Valentine met hart en ziel voor hun patiënten en zetten ze net dat stapje extra. Patiënten, vrijwilligers en het personeel slaan de handen ineen om de sluiting tegen te gaan. Zo komt een lokale nieuwsploeg filmen tijdens de dagelijkse activiteiten en de voorbereiding door de patiënten voor een huldiging voor zuster Gilpin. Alles wordt uit de kast getrokken om de beleidsmakers op andere gedachten te brengen. Loopt het uiteindelijk toch goed af voor de Beth en krijgt zuster Gilpin de huldiging waar ze op hoopt?

Waarom gaan kijken?

Het is een film waar je lekker bij achterover kan leunen. Er zit veel humor in, veel ontroerende momenten en een krachtige boodschap. Wat ik mooi vind, is dat er een grote rol is voor de oude patiënten van het ziekenhuis, met al hun gezondheidsklachten en realistische achteruitgang. Tegelijkertijd heeft de film een subtiele, maar duidelijke onderliggende boodschap. Het tekort aan bedden, de focus op geld en efficiency speelt een belangrijke rol in de film. Alhoewel het verhaal wel Brits is, met de problemen van de NHS die niet een op een naar Nederland te kopiëren zijn, is het ook voor de Nederlandse zorg herkenbaar.

Ik vind het een aanrader als je zin hebt in een uitje naar de bios, wil lachen, maar ook na wil denken over de toekomst van ons zorgstelsel. Alleluja draait vanaf 8 juni in de bioscoop.

Bekijk hier alvast de trailer!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!