7 trucs waarmee je make-up wél de hele werkdag blijft zitten

trucs-make-up-werkdag

In de zorg ben je vaak de hele dag in de weer. Je hebt nauwelijks tijd om een broodje naar binnen te werken, laat staan om je gezicht bij te werken. Voor je het weet heb je panda-ogen en vlekkerige wangen. Met deze tips blijft je make-up wel de hele dag zitten.

1) Weg met die dode huidcellen

Reinig je gezicht voordat je begint. Gebruik een lichte scrub of masseer de huid zachtjes met een vochtige handdoek. Zo verwijder je de dode huidcellen die ervoor zorgen dat je make-up minder goed hecht.

2) Lekker smeren 

Begin altijd met een dagcrème en laat deze vijf minuten intrekken voordat je foundation aanbrengt. Stop! Kijk eerst goed naar je foundation, is het een olievrije variant? Check! Die blijft het beste zitten.

3) Even plamuren

Wil je het echt professioneel aanpakken? Gebruik dan na je dagcrème eerst een primer. Dit is een transparant laagje dat je huid glad maakt. Je kunt kiezen uit allerlei varianten. Voor een glimmende huid is een matterende primer ideaal, maar er zijn ook primers die je poriën verkleinen of je huid egaliseren.

4) Poedertje erbij

Breng na je foundation een poeder aan. Kies voor een transparante variant, dat ziet er het meest natuurlijk uit.

5) Nog een keer primen

Gebruik je oogschaduw? Gebruik dan een oogschaduw primer (ook wel bekend als oogschaduwbasis). Dit goedje – dat je gewoon met je vingers kunt smeren - voorkomt ook dat je eyeliner uitloopt.

6) Stiften maar 

Stift je lippen in laagjes. Doe eerst wat poeder op je lippen, kleur ze dan in met lippenpotlood en eindig met lippenstift. Te veel moeite? Ga dan voor een longlasting lippenstift. Zeker als je niet te zuinig smeert heb je daar ook de hele dag plezier van.

7) Finishing touch

Eindig met een finishing spray (ook wel setting spray genoemd). Spray over je hele gezicht. Je kunstwerk wordt gefixeerd en je hebt geen last van vlekkende mascara. Let op: voor het beste resultaat houd je ongeveer een armlengte afstand.

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (shop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin

Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!