Zuster Toos - 'Vandaag geen werkverhalen onder het eten, mam'

toos-viezigheid

Inherent aan een 28-jarige carrière als zuster is dat je al veel gezien en meegemaakt hebt. Mooie dingen, trieste dingen, leuke dingen en vieze dingen. Vooral die laatste categorie blijft bij zuster Toos vaak hangen...

De cliënt die me van boven tot onder onder braakte. Een cliënt met een lekkend (lees ontploft) stoma. Of de cliënt met mega diarree. Of de cliënt met Alzheimer die vond dat de inhoud van zijn volle inco ook leuk als kleurtje op de muur stond.

Die keer dat ik vergat te controleren of een katheterzak goed dichtzat. En prompt de inhoud langzaam in mijn birkenstocks liep. Een operatiewond in een buik die spontaan openscheurde, chaos bloed en een groot gapend gat en daardoor allerlei organen die ik ineens in real life kon aanschouwen.

Cliënten met wonden die je soms al bij de voordeur kan ruiken. En waarvan je weet dat je er nog met je neus bovenop moet staan... (likkie dampo onder je neus doet wonderen). Die keer dat ik enthousiast op mijn knieën voor een cliënt neerdook om de steunkousen aan te trekken. En erachter kwam dat haar oude, stokdove en demente hondje daar net zijn grote boodschap had neergedraaid. (getver)

Nu heb ik de afwijking dat ik van dit soort voorvallen hier thuis altijd uitgebreid verslag wil doen. En dan bij voorkeur onder het eten. Het is voor mijn gezin dan ook 'normaal' om dit soort verhalen aan te horen tijdens de piepers of de pasta...🤣 Ze zeggen er niets meer van (of misschien vinden ze het inmiddels onbegonnen werk).

Maar heel subtiel zegt mijn huispuber elke keer als we gasten krijgen om te eten of elders eten: 'Vandaag geen werkverhalen onder het eten, mam.' 'Nee, kind, ik zal me gedragen.'😉

zuster-toos-carina-blog

Dit is Carina:

Mijn naam is Carina (45), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 26 jaar werkzaam in de zorg en na aan een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie ligt in de thuiszorg en wijkverpleging. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak heb van de wereld. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk het is hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten, als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en uitgebreid koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (shop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin

Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!