Zuster Toos: 'Ik ben stomverbaasd dat zoveel mensen deze dingen klakkeloos voor waar aannemen'

toos-afstand

Er schijnt een nieuwe trend te zijn, de #ikdoenietmeermee. Bedacht door influencers die actief aankondigen zich niet meer te houden aan de coronamaatregelen. Dit is iets dat zuster Toos echt niet kan begrijpen. Het maakt haar boos. Je leest haar reactie in deze blog. 

Ik maak me boos... Covid-19 begint voor de tweede keer weer genadeloos om zich heen te grijpen. Alle collega's in de zorg vreesden er al voor. We zijn bij lange na alle ellende van de eerste massale uitbraak van Covid-19 nog niet vergeten.

Steeds vaker zag ik al allerlei complottheorieën op social media voorbij komen. Het virus is uitgevonden om ons doen en laten onder de duim te houden. Anderhalve meter, social distancing: allemaal onzin. Het maakt me boos. Maar meer nog ben ik stomverbaasd dat zoveel mensen deze dingen klakkeloos voor waar aannemen.

Nu verschijnt de hashtag #ikdoenietmeermee. Bedacht door een influencer... Influencer; ik krijg jeuk bij het woord alleen al. Veelal gesponsorde hersenloze filmpjes, alleen maar voor de likes. Of om allerlei spullen aan te prijzen waar een weldenkend mens helemaal niet op zit te wachten.

Ik had, zoals je ziet, al geen hoge pet van ze op. Maar nu draait mijn maag al helemaal om, als ik ze dit soort 'sujetten' uitspraken hoor doen. Kunnen we een lijstje maken van uitdragers van de #ikdoenietmeermee...? Als we deze namen tegenkomen als patiënt en ze aan onze zorg worden toevertrouwd, mogen wij dan ook zeggen: 'Sorry, ik doe niet meer mee'?!

zuster-toos-carina-blog

Dit is Carina:

Mijn naam is Carina (45), getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ik ben al 26 jaar werkzaam in de zorg en na aan een aantal werkplekken te hebben gehad, weet ik dat mijn passie ligt in de thuiszorg en wijkverpleging. Elke dag stap ik met veel plezier in mijn autootje om te gaan zorgen voor ‘mijn’ cliënten. Je maakt een enorme diversiteit aan dingen mee, en bent aangewezen op je eigen kennis, kunde en inventiviteit. Na 26 jaar kan ik nog steeds met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik het mooiste vak heb van de wereld. Mijn blogs, die ik deel via mijn Instagram-account @zustertooszorgt, zijn ontstaan doordat ik me soms erg kan storen aan het negatieve daglicht waarin de zorg soms wordt neergezet. Tuurlijk het is hard werken, maar er zijn zoveel onbetaalbare gouden momenten, als je ze maar wil zien. Daar kan voor mij geen topsalaris tegenop. Momenteel volg ik naast mijn baan een deeltijdstudie HBO-V, een pittige combinatie. Ontspannen doe ik in mijn tuin, wandelend met mijn hond, en uitgebreid koken voor mijn mannen, familie en vrienden. Kortom: ik ben een gelukkig mens.

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (shop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin

Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!