Zorgverzekering vergoedingen: wat verandert er in het nieuwe jaar?

zorgverzekering-vergoeding

Grote kans dat je het weet: ieder jaar zijn er veranderingen in de zorgverzekering. Zoals de hoogte van de maandelijkse premie, maar ook de dekking van je zorgverzekering wisselt vrijwel ieder jaar. Redenen genoeg dus om je hier wat verder in te gaan verdiepen. Om je daar alvast wat verder in te helpen, hebben we de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje gezet. 

Aangekondigde wijzigingen voor de basisverzekering door de overheid aangekondigd 

Goed om te weten, is dat ook dit jaar wijzigingen voor de basisverzekering door de overheid aan zijn gekondigd. Wijzigingen voor de aanvullende verzekering voor 2024 worden bepaald door zorgverzekeraars en zijn op dit moment nog niet allemaal bekend. Toch zijn er nu al een aantal aantrekkelijke ontwikkelingen die je wellicht graag in de gaten houdt. Lees verder in dit artikel, zodat je daar meteen een goed beeld van krijgt. Wel zo handig, toch?

Ontwikkelingen op het gebied kraamzorg 

Een van de grootste ontwikkelingen die door wordt gevoerd, is op het gebied van kraamzorg. Ben je in verwachting en ben je uitgerekend in 2024?  Dan is het belangrijk om te weten dat het, in sommige gevallen, mogelijk wordt de kraamzorg te verdelen over zes weken in plaats van het maximumaantal van tien dagen achter elkaar. 

Je kunt gebruik maken van de voorlopige herstelzorg na corona 

2020 stond helemaal in het teken van COVID-19. Het was een ingrijpende fase die ons allemaal heeft geraakt. Sommigen ervaren hier vandaag de dag nog steeds de nasleep van. Heb je te maken gehad met het coronavirus? En heb je tot op heden nog steeds last van ernstige klachten die het dagelijkse leven beïnvloeden? In dat geval wordt de herstelzorg voorlopig vergoed. Je kunt daarbij denken aan ergotherapie of fysiotherapie. Deze vergoeding loopt tot 1 januari 2025. 

Maak kennis met de Gecombineerde Leefstijl Interventie, ook wel de GLI genoemd  

Vandaag de dag weten we als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is, tegelijk is het aanbod aan ongezonde voeding groter dan ooit. Merk je dat je kind de nodige coaching nodig heeft op het gebied van gezond eten en bewegen? Dan is het interessant om je wat verder in te lezen over de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). GLI heeft als doel gedragsverandering teweeg te brengen. De GLI wordt vanaf komend jaar ook vergoed voor kinderen met overgewicht of obesitas. Wat de exacte voorwaarden zijn voor het deelnemen aan deze sessies wordt later nog bekendgemaakt. 

Ouderen komen sneller in aanmerking voor het inzetten van valpreventie 

Een van de grootste maatschappelijke onderwerpen, nu en in de toekomst, is vergrijzing. Zo zijn er steeds meer ongelukken door een val, de verwachting is dat deze ongelukken nog meer gaan plaatsvinden. Daarom kan valpreventie in 2024 vergoed worden. De voorwaarde is wel dat een persoon 65 jaar of ouder is. De zorgverzekering vergoeding kan één keer per jaar worden ontvangen. Een erg fijne uitkomst voor mensen die een hoger risico hebben om te vallen en daardoor ook andere lichamelijke of psychische problemen hebben. 

Kortom, ook voor komend jaar zijn er meerdere wijzigingen in de basisverzekering, ook in de aanvullende verzekering kunnen veranderingen plaatsvinden. Je kunt tot en met 31 december overstappen naar een andere verzekering.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!