Waarom het belangrijk is om zonnebrand te gebruiken tijdens de zomer

Lequal-zonnebrand

De zomer is de meest geliefde tijd van het jaar voor veel mensen. De zon schijnt en de temperaturen zijn hoog, wat de perfecte gelegenheid biedt om buiten te zijn en te genieten van de warmte. Hoewel de zomer een geweldige tijd is, is het ook de tijd waarin de zon het sterkst is en de kans op zonnebrand toeneemt. Zonnebrand kan pijnlijk en ongemakkelijk zijn, maar het kan ook ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid op lange termijn. Het is daarom cruciaal om zonnebrand te voorkomen door zonnebrandcrème te gebruiken tijdens de zomer.

Tips voor het kiezen van de juiste zonnebrandcrème

Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrème op de markt en het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Hier zijn enkele tips om te helpen bij het kiezen van de juiste zonnebrandcrème:

- Kies voor een crème met een hoge SPF. Ga voor een zonnebrand van een dermatoloog. Het is aangeraden is om bijvoorbeeld een ​​crème met een SPF van minimaal 30 te gebruiken.

- Kies voor een crème die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling. Dit wordt vaak aangegeven op de verpakking.

- Kies voor een crème die waterbestendig is als je van plan bent om te zwemmen of veel te zweten.

- Kies voor een crème die geschikt is voor jouw huidtype. Er zijn zonnebrandcrèmes verkrijgbaar voor alle huidtypen, zoals gevoelige huid, vette huid of droge huid. Raadpleeg dermatoloog Leenarts voor de beste zonnebrand voor jou!

De gevaren van zonnebrand

Zonnebrand is een huidbeschadiging die ontstaat door te veel blootstelling aan UV-straling. In het ergste geval kan zonnebrand leiden tot huidkanker. Hoewel de meeste zonnebrand niet leidt tot kanker kan het wel de kans op huidkanker op latere leeftijd vergroten. Naast de kans op huidkanker kan zonnebrand ook leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals huidveroudering, rimpels en donkere vlekken op de huid.

Hoe zonnebrandcrème werkt

Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen UV-straling door een barrière op de huid te creëren. Het werkt door de UV-stralen te absorberen voordat ze de huid kunnen raken. Er zijn twee soorten UV-straling die schadelijk zijn voor de huid: UVA en UVB. Zonnebrandcrème beschermt tegen beide soorten straling, maar het is wel belangrijk om te kiezen voor een crème met een hoge SPF (Sun Protection Factor) om ervoor te zorgen dat de huid goed beschermd is.

Hoe vaak zonnebrandcrème moet worden aangebracht

Het is belangrijk om zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aan te brengen gedurende de dag, vooral na het zwemmen of zweten. Zelfs als de crème waterbestendig is, zal het na verloop van tijd afbreken en minder effectief worden. Het is aan te raden om de crème dertig minuten voordat je naar buiten gaat aan te brengen, zodat het de tijd heeft om in de huid te trekken.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!