Van tijdelijke tanden tot anti-rimpelcrème van één euro - De 10 meest nutteloze zorgproducten

nutteloze-zorgproducten

De meeste dingen die ik voor jullie op een rijtje zet, zijn heel nuttig: sokken, sneakers of T-shirts. Vaak kom ik echter ook nutteloze dingen of dingen met een twijfelachtige kwaliteit tegen. Hier is mijn lijstje met de meest nutteloze zorgproducten, al moet ik zeggen dat ik sommige wel stiekem zou willen hebben.

1. Waarschuwingstape

Mevrouw Bakker, een erg pientere dame van bijna 90, is al meerdere malen gevallen. Haar kleinzoon vond dat ze eens wat voorzichtiger moest doen. Daarom had hij tape met deze tekst op haar trui geplakt: breekbaar, fragile, zehrbrechlich. Lachend zaten ze samen te wachten tot iemand van het verplegend personeel het op zou merken. Heerlijk! Heb jij een cliënt die zoiets wel zou kunnen waarderen?

Prijs: €2,92

2. Voor de metro-man

Deze olie schijnt jeuk aan de baard te verlichten en de baardharen goed te hydrateren. Misschien is dit een leuk cadeautje voor mijn cliënt meneer De Roon. Hij doet er altijd bijna een half uur over om zijn baard te verzorgen. Hij en zijn baard zijn onafscheidelijk, dus ik denk dat hij dit cadeau wel kan waarderen.

Prijs: €15,95

3. Tijdelijke tand

Stel, meneer Janssen heeft over twee maanden een bruiloft van zijn kleindochter en hij wil stralend op de foto’s staan. Helaas mist hij een hoektand, maar hij heeft geen behoefte aan een permanente kroon. Dan kun je via deze website altijd nog een tand voor hem bestellen die hij tijdelijk in zijn mond kan plaatsen. Stralende glimlach gegarandeerd!

Prijs: €22,59 voor 50 stuks

4. DIY tandenbleken

Te veel koffie gedronken? Geen zorgen, dit komt vaker voor in ons vak. De rekensom is simpel: vermoeidheid door zorgwerkzaamheden + koffie = gele tanden. Blijkbaar kan dit probleem snel verholpen worden met deze geweldige bleekgel. Succes gegarandeerd!

Prijs: €1,76

5. Weg rimpels!

Voor alle cliënten (én zorgmedewerkers) die hun rimpels niet meer kunnen aanzien is er deze spotgoedkope, maar geweldig werkende crème. Alle oogrimpels worden erdoor weggenomen. Tenminste, als ik de website moet geloven. Ik denk dat de prijs al genoeg zegt…

Prijs: €2,72-

6. Verpleegkundige pop

Laatst kreeg ik de schrik van mijn leven. Ik liep het magazijn in om een transportrolstoel te halen, zit er opeens zo’n verpleegkundige pop in! Even dacht ik dat het een echt mens was, vreselijk! Ik weet nog steeds niet wie deze grap heeft uitgehaald, maar als ik daarachter kom dan kan diegene een koekje van eigen deeg verwachten... Wil je nou een soortgelijke grap uithalen? Besef dan wel dat je voor de aanschaf van zo’n ding flink in de buidel moet tasten. Gelukkig hebben de meeste afdelingen er al wel één, die meestal alleen voor dit soort doeleinden wordt gebruikt.

Prijs: €1399,-

7. Eelt verveelt

Als zorgmedewerker loop je heel wat kilometers af. Grote kans dat ook jouw voeten een eeltlaagje hebben. Niet echt fris, maar bijna onvermijdelijk. Gelukkig bestaan er speciale sokken die dit schijnen te verhelpen. Wie gaat ze testen?

Prijs: €5,99

8. Voor onze doctor-pimple-popperlovers!

Ingegroeide teennagels? Bah! Met deze Teennagel Corrector van Happy Feets schijnt je cliënt er zo vanaf te zijn. Zelf vind ik dit soort dingen altijd maar vies, maar er zijn collega’s van het doctor-pimple-poppertype die het heerlijk vinden om hiernaar te kijken.

Prijs: €8,69

9. Gezichtsmassage  

Fijn, zo’n gezichtsmassageapparaat dat je overal mee naar toe kunt nemen. Als jij een drukke dag hebt op het werk, kun je tijdens je pauze lekker ontspannen. Je collega’s zitten misschien wel een beetje gek naar je te kijken als je dit apparaat voor de dag haalt…

Prijs: €6,-

10. Zacht voetbed

Wanneer je dit voetbed in je sneakers met medische print draagt, voelt het alsof je op watten loopt. Althans, als ik de website moet geloven. Een greep uit de recensies: ‘zit echt heeeerlijk!’, ‘een aanrader voor elke vrouw’ (waarom niet voor elke man?) en ‘zalig gevoel…’

Prijs: €3,76

 

Welk product vind jij het meest nutteloos? Of zit er iets tussen wat je stiekem toch wel handig vindt? Laat het me weten in een reactie.

Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Volg je mij al op Facebook, Instagram of Twitter? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier.