Uitslag lezersonderzoek: dit vinden jullie van FloorZorgt! (+ de winnaar van het Rituals-pakket!)

uitslag-lezersonderzoek-floorzorgt

Zo tof om te zien: jullie hebben massaal het lezersonderzoek dat ik vorige week de lucht in slingerde ingevuld! Bedankt daarvoor. Ontzettend leuk en leerzaam om te lezen wat jullie van FloorZorgt vinden. Bij deze: de uitslagen, wat ik hiermee ga doen en natuurlijk de winnaar van het Rituals-pakket!

Allereerst beginnen we met jullie. Wie zijn jullie, lezers van FloorZorgt, nu eigenlijk?

Wonen en werken

Meer dan 80% werkt momenteel in de zorg. Zo’n 5% heeft ooit in de zorg gewerkt en de rest doet een zorgopleiding, al dan niet in combinatie met een bijbaantje in de zorg. Ook grappig: 2% van de lezers werkt NIET in de zorg. Eigenlijk zijn jullie allemaal vrouw en ongeveer één op de vijf komt uit Zuid Holland! De meeste van jullie werken in de VVT (verpleeghuis, verzorgingshuis, thuiszorg) en daarnaast werken ook veel lezers in het ziekenhuis

lezersonderzoek-floorzorgt-provincies
lezersonderzoek-floorzorgt-sector

Leeftijd en socials

Qua leeftijdscategorie is het eigenlijk heel mooi verdeeld, met zowel jongeren als ouderen. Jullie zijn echte Facebook-fans, maar ook Instagram is erg populair. De meesten van jullie scrollen één keer per dag door mijn artikelen, sommigen veel vaker en ook een grote groep kijkt een paar keer per week.

lezersonderzoek-floorzorgt-leeftijd
lezersonderzoek-floorzorgt-socials

Wat is goed en wat kan beter?

Waar ik onwijs trots op ben (en eigenlijk van moeten blozen) is dat jullie FloorZorgt gemiddeld een 8.2 als cijfer geven, met zelfs 10 deelnemers die een 10 geven! Jullie vinden de artikelen vaak heel herkenbaar en moedigen mij aan om ermee door te gaan. De uitgaanstips vinden velen van jullie helemaal niets, dus daar ga ik wat minder aandacht aan besteden. Jullie absolute favoriete onderdeel zijn de blogs van collega’s (scroll even naar onderen als jij de nieuwe FloorZorgt-blogger wilt worden!), gevolgd door de interviews en de tips en tricks op werkgebied.   

Nieuwe initiatieven

Heel veel goede tips heb ik gekregen, dank daarvoor. Ik heb ze proberen samen te vatten in een aantal initiatieven die jullie binnenkort op FloorZorgt kunnen verwachten:

1) Variatie -> bloggers gezocht!

Een van de reacties was: ‘De zorg is heel breed, probeer er je uitdaging van te maken om alles te omvatten, want ik vind het leuk om over van alles te lezen’. Mooi gezegd! Zo waren er meer mensen die aangaven dat meer variatie welkom was. Naar aanleiding hiervan ben ik op zoek naar nog meer bloggers die over hun werk in de zorg willen schrijven. Werk jij bijvoorbeeld in de psychiatrie, jeugdzorg, gehandicaptenzorg, kraamzorg of als mantelzorger en vind je het leuk om over je werk te schrijven? Mail me dan op floor@floorzorgt.nl. Wie weet word jij mijn nieuwe blogger.

2) Zorgnieuws

De meesten van jullie zijn heel enthousiast over het idee om meer zorgnieuws te lezen op FloorZorgt, maar het moet dan wel een beetje gedoseerd worden (dus niet ieder uur een berichtje). Niet iedereen zit overigens op nieuws op FloorZorgt te wachten: sommigen van jullie lezen het zorgnieuws liever ergens anders en gebruiken Floor juist om er even ‘uit’ te zijn. Om uit te testen hoe het bevalt, kom ik binnenkort met een aantal nieuwsberichten. Houd FloorZorgt goed in de gaten!

3) Webshop

Ook zijn jullie erg enthousiast over een eventuele webshop met allerlei producten die handig zijn voor je werk. Ik ben hier hard over aan het brainstormen met wat mensen hoe we dit kunnen gaan organiseren, maar het lijkt me daar ook leuk om een stap te zetten! Shoppen bij Floor, ik zie het al helemaal voor me 😊

4) Een FloorZorgt-app

De meeste mensen zouden wel een app willen, zodat ze daar makkelijk even op kunnen klikken om te kijken of er nog nieuwe artikelen zijn. Ik zet de app op mijn wensenlijst voor de komende tijd, zodat ik kan zien wat daarvoor een goed moment is.

Waar ik wel alvast mee ben begonnen, is een vacature pagina. Neem je snel een kijkje?

DE WINNAAR!

Zoals beloofd heb ik nog een van de deelnemers uit de hoge hoed getoverd, en de winnaar van het Rituals-pakket is: ziekenhuisverpleegkundige Daniëlle van Melick. Zij heeft inmiddels bericht gekregen en is heel blij met haar prijs, zo zie je in dit leuke filmpje:

Gefeliciteerd met je prijs, Daniëlle!

Ik heb weer onwijs veel geleerd van jullie, dankjewel!

Liefs van Floor

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!