Thuiszorgtas deel 2 – Ook deze spullen kunnen volgens jullie niet ontbreken in je werktas

Thuiszorg-tas-wat-meenemen-thuiszorgtas-bloeddrukmeter

Wat stop je allemaal in je thuiszorgtas? Op mijn vorige artikel kwamen zo veel reacties, dat ik op basis daarvan een vervolgartikel heb gemaakt. Deze lifehacks en handige items mogen volgens jullie echt niet ontbreken in je werktas:

1) Bloedsuikerapparaat

Doet het bloedsuikerapparaat van je cliënt het niet? Dan heb jij mooi een reserve bij je, want die bloedsuiker moet tóch gemeten worden…

2) Bloeddrukmeter

Hetzelfde geldt voor bloeddrukmeters. Die hebben de meeste mensen zelf niet in huis. Maar jij bent op alles voorbereid, dus je sleept die bloeddrukmeter met je mee van deur tot deur.

3) Hulpmiddel voor steunkousen

Het zal je niet nóg een keer overkomen dat je in die bloedhete kamer van mevrouw X eigenhandig aan die strakke steunkousen moet gaan trekken. Met zo’n hulpmiddel erbij glijdt het veel makkelijker. En het is ook nog eens prettiger voor je cliënt…

4) Tape

Het is handig om verbandjes in je tas te hebben, maar zonder tape kom je nergens! Daarnaast kun je het ook nog gebruiken om dat ene kleine gaatje in het T-shirt van je cliënt te bedekken of om het bovenste knoopje dicht te houden. Creatieve doeleinden genoeg!

5) Plastic houdertjes van een broodzak

Die kun je gebruiken om je tape mee af te binden. Hoef je de volgende keer niet naar het begin te zoeken! Handig toch?

6) Slofjes voor over je schoenen

Voor bij het douchen van cliënten, hoef je niet voor de rest van de dag in je soppende schoenen rond te rennen!

7) Saturatiemeter

Typisch zo’n ding wat je vaak niet nodig hebt, maar als je het wel nodig hebt, heb je het ook écht nodig. Als je op een cruciaal moment wilt bepalen hoe veel zuurstof je cliënt in het bloed heeft, rijd je niet eerst even terug voor een saturatiemeter.

8) Post-its

Via post-its kun je de mantelzorg erop attenderen dat er al drie weken een beschimmeld pakje boterhamworst in de koelkast ligt. Ze zijn ook heel handig voor als je cliënt te maken heeft met beginnende dementie. Je kunt bijvoorbeeld een post-it ophangen met daarop een taak die ze nog moeten doen.

9) Dextro’s

Bloedsuiker te laag? Als iemand een hypo heeft of dreigt te krijgen, moet je snel handelen. Gelukkig zit de remedie dan al in je tas: die Dextro’s doen wonderen. En natuurlijk kun je er stiekem ook zelf eentje nemen wanneer je een keer je dag niet hebt.

10) Powerbank

Om je werktelefoon mee op te laden natuurlijk. Want je zult zien dat die nét leeg is wanneer je de wijkverpleegkundige wilt bellen voor overleg…

Als je met al deze dingen erin nog geen loodzware tas hebt, weet ik het niet meer. Je thuiszorgtas van deur tot deur slepen is zodoende een heuse workout geworden.

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar!