'Ondanks de regendruppels die nog rijkelijk naar beneden vloeien, hangt er geen bui meer boven mijn hoofd'

eva-zonnestraal

Verpleegkundige Eva vertelt vandaag over hoe een cliënt, die ze liefkozend zonnestraal noemt, haar hele dag weer goed maakt. 'Haar lieve glimlach en de complimentjes doen mij vandaag even goed.'

‘??? ???? ?????????, ????? ???????’, ?????? ?? ??????? ???.

Terwijl ik naar de voordeur loop, voel ik de kleine stroompjes van de plensbui over mijn voorhoofd naar beneden lopen. Deze week had ik het gewoon even niet zo lekker, niet omdat ik negatief wil zijn, maar het gewoon even zo voelt. Een griepje, druk, pittige casussen, veel gewerkt en privé ook het een en ander aan de gang. Maar gelukkig is het bijna weekend en alles in mij vraagt daar om.

‘Goedemorgen zonnestraal’, roep ik als ik binnenstap. Zoals gewoonlijk ontvang ik geen reactie.

Er steken een paar plukjes donkerbruin haar onder het dekbed uit. ‘Goedemorgen!’, probeer ik nog een paar keer tevergeefs. Zachtjes leg ik mijn hand op die van haar. Verschrikt kijkt ze mij in één keer vol in mijn ogen aan.

De schrik trekt weg en gaat over naar een liefdevolle blik: ‘Oh, mijn liefste lieverd.’ Voor ik het weet slaat ze haar armen om mij heen en trekt ze mij half bij haar in bed. ‘Wat ben ik blij je weer te zien! Ik heb je zo onwijs gemist!’

De eerste vijf minuten laat ze mij niet meer los. En kletst ze de oren van mijn hoofd. En ik? Ik vind het eigenlijk wel even prima. Terwijl ik mijn zorg lever, vertelt ze mij de verhalen van de afgelopen week dat ik niet bij haar was. Ze is enorm ziek geweest. Ze voelt dat het einde begint te naderen en dat is ook oké, zegt ze. Ze schraapt haar keel: ‘Maar dat even terzijde, het heeft wel heel lang geduurd voordat ik je weer eens zag!’ We lachen er samen om.

'Dag lieve zonnestraal', zeg ik als ik klaar ben met de zorg. ‘Snel weer terugkomen, want ik zie je zo graag!’, zegt ze met een ondeugende blik.

Haar lieve glimlach en de complimentjes doen mij vandaag even goed. Ondanks de regendruppels die nog rijkelijk naar beneden vloeien, hangt er geen bui meer boven mijn hoofd. Zeiknat van de regen, maar er siert een glimlach mijn gezicht.

Wat is mijn werk toch mooi!

Eva-blogger

Dit is Eva:

Mijn naam is Eva, verpleegkundige, ondertussen ruim tien jaar werkzaam in de zorg. Toen ik als 16-jarig meisje in de ouderenzorg begon, ben ik ook begonnen met schrijven. Dit deed ik vooral om alle heftige gebeurtenissen een plekje te geven. Sinds een jaartje of twee ben ik deze verhalen ook gaan delen op een pagina, genaamd: ‘De wereld door de ogen van een zuster’. Ik ben werkzaam op de PG en in de specialistische thuiszorg. Door deze combi is mijn werk dan ook heel afwisselend en kom ik de meest uiteenlopende situaties tegen. Deze deel ik graag met jullie!

Colofon: FloorZorgt is jouw online zorgmagazine! Op dit moment lezen 80.000 unieke zorghelden mij maandelijks. Door middel van inspirerende blogs, relevante producten (kijk snel in mijn webshop!) mooie artikelen en zorgnieuws houd ik jou op de hoogte van alle ontwikkelingen in de zorg. Heb je mijn mobiele app al gedownload en volg je mij al op Facebook, Instagram of Linkedin? Wil je adverteren? Stuur me dan een mailtje en ik neem z.s.m. contact met je op of bekijk de mogelijkheden alvast hier. Ook ik maak weleens een foutje ;-) Heb je er één gezien? Mail het me. Ik ben je dankbaar! 

You have already unliked it!